EOSB Başkanı Nadir Küpeli: ‘Bilim Destekli Üretime Önem Veriyoruz’
Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) iş birliği kapsamında somut adımlar atılması adına Mühendislik Fakültesinde bir istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, ESTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şenyel, Araştırma ve Lisansüstü Süreçler Direktörü Prof. Dr. Servet Turan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaytakoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Yavuz Ayva, Hamza Tınas, Bölge Müdürü Erhan Tatar, bölüm başkanları ve öğretim üyelerinin yanı sıra Spor Bilimleri Fakültesi ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanlık temsilcileri katıldı. Toplantıda ikili iş birliklerinin yanı sıra öğrenciler için staj ve mezunların istihdam imkânları konuşuldu. Oluşturulacak olan komisyon ile sanayici-akademisyen buluşmalarının organize edilmesi kararlaştırıldı.
Üniversite-sanayi iş birliği önemli
Toplantının açılışında konuşan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaytakoğlu, katılımcılara fakülte hakkında bilgi verdi. Kaytakoğlu konuşmasının devamında üniversite-sanayi iş birliğinin önemine dikkat çekerek, “Bu toplantı üniversitemiz ve sanayi bölgesi arasında projelere dayalı üniversite-sanayi iş birliklerinin başlatılması, danışmanlık dahil araştırma laboratuvarları, araştırma analiz sonuçlarının yaygınlaştırılması, TÜBİTAK 2244 Sanayi Destekli Doktora Programı için fırsatlar oluşturması yanı sıra Bilgi ve deneyimin paylaşılacağı seminerlerin düzenlenmesi, öğrencilerimiz için staj imkanlarının oluşturulmasına ve aynı zamanda organize sanayi bölgesinde daha fazla sayıda mezunumuzun istihdam edilmesine vesile olmasını diliyorum” dedi.
Önemli aşama kat ettik
Daha sonra söz alan EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ise Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile ikili işbirlikleri için süre gelen ziyaretlerde önemli bir aşamayı kat ettiklerini ifade etti. Başkan Küpeli, EOSB olarak Ar-Ge’ye ve bilim destekli üretime büyük önem verdiklerine değindi. Küpeli ayrıca akademisyen ve sanayici buluşmaları ile hem ülkemizin hem de Eskişehir’in doğrudan faydasına yönelik sonuçlar ortaya çıkacağını belirtti.
Toplantı bölüm başkanlarının; bölümlerin altyapılarını, laboratuvarlarını, araştırma ve sanayiye yönelik potansiyellerini anlattıkları sunumlar ile devam etti. Etkinlikte, Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü tarafından Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde talep halinde gerçekleştirilebilecek sportif faaliyetler ve etkinlikler ile ilgili bir sunumda gerçekleştirildi. Son olarak ise Araştırma ve Lisansüstü Süreçler Direktörü Prof. Dr. Servet Turan ise TÜBİTAK 2244 Sanayi Destekli Doktora Programı hakkında detayları katılımcılar ile paylaştı.