Site Rengi

DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3.006,41
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 1°C
Çok Bulutlu
Eskişehir
1°C
Çok Bulutlu
Paz 2°C
Pts 3°C
Sal 4°C
Çar 7°C

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü eğitimlerini tamamladı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, 2018 yılı üretim programının başlamasıyla birlikte iş güvenliği eğitimlerini ve üretim tatbikatlarını tamamladı. 
İlk uygulama Kalabak Ormanı'nda yapılırken, uygulamaya Seyitgazi, Kırka, Kalabak ve Bozdağ’daki orman işinde çalışan köylüler katıldı. 2'nci uygulama ise Çatacık Ormanı'nda yapıldı. Çatacık ve Mihalıççık orman işletmelerinin müştereken yaptığı tatbikata, üretim işlerinde görevli personelin yanı sıra, orman işinde çalışan köylüler ve kooperatif üyeleri de katıldı. Katılımcılara verimliliği artırmak, standartlara uygunluk, kaliteli üretim, ürün zayiatlarının en aza indirilmesi, iş ve işçi güvenliği konuları anlatıldı. 3'üncü uygulamada Afyonkarahisar'da yapıldı. Sinanpaşa Şefliği Yörükmezarı mahallesi yakınlarındaki eğitimde öncelikle orman işçiliğinde alınacak iş güvenliği tedbirleri gösterildi. Tatbikatları Bölge Müdür Yardımcısı Zeki Öztürk yönetti. Katılımcılara hitaben konuşmalar yapan Öztürk, iş güvenliğinin önemini vurguladı. Zeki Öztürk, "Her şeyden önemlisi can ve mal emniyetini sağlamaktır. Hiçbir bedel, bir arkadaşımızın başına gelen bir kazanın karşılığı olamaz. Devletimizin, milletimizin bize emanet etmiş olduğu bu serveti hakkıyla son tüketiciye ulaştırmalıyız. Bunu yaparken de piyasanın istediği kaliteli ürünü üretmek zorundayız. Aksi takdirde piyasa ithalata yönelir. Bu da hem ülkemizin döviz kaybı hem de orman köylümüzün az kazanması anlamına gelir. 80 -100 yılda yetişen bir ağacın 1 santimetresini bile en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Tomruk, tel direk, maden direk, lif-yonga, kağıtlık odun gibi sınıflara ayırarak piyasaya arz edeceğiz" dedi. 
Yapılan uygulamada örnek olarak kesilen birkaç ağaç üzerinde kesme, soyma ve boylama teknikleri gösterildi. Tatbikatta piyasanın isteklerine göre standardizasyona da dikkat ederek kesilen ağaçtan en yüksek verimliliğin nasıl alınacağı anlatıldı. 
Üretim tatbikatına İşletme Pazarlama Şube Müdürü Ramazan Yöntem, Şube Mühendisleri Nadir Perçin ve Erkan Bakar, İşletme Müdür Yardımcıları Rabiye Tuncer, Hasan Bilici, Süleyman El ve İşletme Şefleri de katıldı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.