Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

Eskişehir’de geri dönüşüm fabrikasında büyük yangın

Eskişehir’de geri dönüşüm fabrikasında büyük yangın
14.08.2025
A+
A-

Eskişehir’de bir geri dönüşüm deposunda çıkan yangın yanında bulunan 3 geri dönüşüm deposuna sıçradı. Yangına 32 itfaiye eri 12 araçla müdahale ederken, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 1 helikopter ve hava kuvvetlerine ait 2 yangın söndürme aracı alevlere müdahale etti.

Eskişehir Organize Sanayi bölgesinde bulunan bir geri dönüşüm deposunda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İçerdeki yanıcı maddelerin etkisiyle büyüyen yangın yandaki geri dönüşüm depolarına sıçradı. Yangına çeşitli bölgelerden itfaiye ekipleri sevk edildi. Toplam 32 personel ve 16 itfaiye aracıyla yangına müdahale edildi. Fakat gittikçe büyüyen ve kontrolden çıkan alevlere takviye ekip istendi. Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan bir helikopter, toplam 2 buçuk ton suyu yangının olduğu depoya attı. Daha sonra Türk hava Kuvvetleri’ne ait 2 yangın söndürme aracı alevlere müdahale etmek amacıyla bölgeye geldi.

Alevler büyük ölçüde kontrol altında
Kuvvetli su püskürtme özelliğine sahip 2 araç müdahalesi ve itfaiye ekiplerinin canla başla uğraşların sonucunda alevler büyük ölçüde kontrol altına alındı. Yangın anı ve alevlere müdahale havadan dron ile görüntülendi. Jandarmanın geniş çaplı güvenlik önlemi aldığı alanda çalışmalar devam ederken, yangının çıkış nedeniyle alakalı inceleme başlatıldı.

Eskişehir Odunpazarı’nda geri dönüşüm deposunda çıkan yangın yanında bulunan 3 geri dönüşüm deposuna sıçradı. Yangına 32 itfaiye eri 12 araçla müdahale ederken, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 1 helikopter ve Hava Kuvvetlerine ait 2 yangın söndürme aracı alevlere müdahale etti.
Eskişehir Geri Dönüşümcüler Sitesinde bulunan bir geri dönüşüm deposunda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İçerdeki yanıcı maddelerin etkisiyle büyüyen yangın yandaki geri dönüşüm depolarına sıçradı. Yangına çeşitli bölgelerden itfaiye ekipleri sevk edildi. Toplam 32 personel ve 16 itfaiye aracıyla yangına müdahale edildi. Fakat gittikçe büyüyen ve kontrolden çıkan alevlere takviye ekip istendi. Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan bir helikopter, toplam 2 buçuk ton suyu yangının olduğu depoya attı. Daha sonra Türk hava Kuvvetleri’ne ait 2 yangın söndürme aracı alevlere müdahale etmek amacıyla bölgeye geldi.

Olayı anlatan 55 yaşındaki Hacı Safalı, “Yangının nasıl çıktığından haberim yok. Olayı duyup buraya geldik. Hemen hemen bin metrekare alan yanıyor. Yangının ne zaman başladığını bilmiyorum. Yaklaşık 2 saat oldu diye duydum. Arkamızda bulunan alanda plastik, kağıt gibi maddeler var” dedi.
Eyüp Sabanlı ise şunları söyledi: “Eskişehir’de 20 oldu bu yangın. Fabrikanın malzemelerini dengesiz bir şekilde buraya çıkarıyorlar, sonra yanıyor. Dolabın köpüğünü alıp getiriyorlar. Cam görsün, hemen yanıyor. Yangın sabah saat 10.00 gibi başladı”.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.