Site Rengi

DOLAR 34,4808
EURO 36,2213
ALTIN 2.960,51
BIST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 17°C
Cts 1°C
Paz 2°C
Pts 3°C

ESOGÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Baran Tokar’dan bilime değerli katkı

ESOGÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Baran Tokar’dan bilime değerli katkı
16.08.2023
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Baran Tokar, ‘Çocuklarda Minimal İnvasiv Cerrahi ve Minimal İnvasiv Cerrahların Tarihçesi-History of Pediatric MIS Surgery and Pediatric MIS Surgeons’ başlıklı kitapta tek Türk yazar olarak yer aldı.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Baran Tokar, dünyada çocuklarda endoskopik cerrahinin tarihi gelişimine öncülük eden çocuk cerrahlarının katkı ve gelişim süreçlerinin anlatıldığı, Ciro Esposito ve Steven Scott Rothenberg’in editörlüğünde yayımlanmış olan ‘Çocuklarda Minimal İnvasiv Cerrahi ve Minimal İnvasiv Cerrahların Tarihçesi – History of Pediatric MIS Surgery and Pediatric MIS Surgeons’ başlıklı kitapta tek Türk yazar olarak yer aldı.

Minimal invasiv cerrahi tekniklerle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Baran Tokar, “Endoskopik/laparoskopik girişimleri içeren minimal invasiv cerrahi teknikler ilk olarak erişkin hastalarda uygulamaya girmiş açık ameliyatlara kıyasla daha iyi cerrahi görüş alanı oluşturulabilmesi, açık müdahalelerde ulaşılması zor olan bölgelere giriş kolaylığı sağlaması, ameliyat sonrası ağrının az olması ve çok küçük yara izi bırakması dolayısıyla 1990’lı yılların sonu ve 2000’li yılların başlarından itibaren çocuk cerrahları tarafından da tercih edilmeye ve çocuklarda uygulama endikasyonları oluşturulmaya başlanmıştır” dedi.

Prof. Dr. Baran Tokar, Çocuklarda endoskopik cerrahinin tarihi yolculuğuna emek veren öncü çocuk cerrahlarının, minimal invasiv girişimlerin uygulamaya girdiği ilk yılları ve gelişimini kendi yaşadıkları deneyimler ve hatıralar ile hikâye ettikleri bu kitaba sürecin başlangıç ve gelişimindeki bireysel ulusal ve uluslararası katkısını anlattığı ‘Magellan Expedition’ bölüm yazısı ile katkı sağladı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.