ESOGÜ’lü Öğretmen Adaylarından Engelliler Haftası’nda Anlamlı Etkinlik
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü fen bilgisi öğretmenliği öğrencileri, down sendromlu çocuklarla birlikte gerçekleştirdikleri "Birlikte Çok Güzeliz" isimli projelerini "+1’likte Kahvaltıdayız" etkinliği ile tamamladılar.
Fen Bilimleri Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. S. Deniz Korkmaz tarafından yürütülmekte olan Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında ve Eskişehir Down Sendromu Derneği katkılarıyla gerçekleştirilen projede 3. sınıf öğrencileri; Sevgican Zeybek, İzel Nur Odabaş, Ayşenur Demirdöven, Ümmügülsüm Kurtulmuş, Dilan Alkan ve Tümay Bensümengü bahar dönemi boyunca hafta sonları down sendromlu çocuklarla bir araya gelerek el işleri, kukla oyunları, el-göz koordinasyonunu güçlendirecek oyun hamuru ve origami çalışmaları, müzik, dans gibi etkinlikler gerçekleştirdiler. Öğretmen adayları projelerinin kapanış etkinliği olarak ESOGÜ yerleşkesinde yer alan bir kafede +1’likte Kahvaltıdayız adıyla down sendromlu çocukların aileleriyle birlikte katıldığı kahvaltı etkinliğini düzenlediler. Ardından öğretmen adayları çocuklara onlarla birlikte hazırladıkları tişörtleri hediye ettiler. Down sendromlu çocuklarla dans eden ve şarkı söyleyen öğretmen adayları Anneler Günü’nü de unutmayarak çocuklarla yaptıkları resim çerçevelerini annelere hediye ettiler.
Etkinlikle ilgili Prof. Dr. S. Deniz Korkmaz da yaptığı açıklamada engelli bireylerin topluma kazandırılması ve toplumla kaynaştırılmaları hususunda fen bilgisi öğretmen adaylarında bir farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Projeye katılım sağlayan velilerin, çocuklarının proje grubunun etkinliklerine çok istekli bir şekilde geldiklerini, benzer projelere de katılmak istediklerini ve bu tarz projelerin çocuklarının gelişimini olumlu yönde etkilediğini ifade eden Prof. Dr. S. Deniz Korkmaz, projeyi gerçekleştiren öğretmen adayları ile gurur duyduğunu dile getirdi.
+1’likte Kahvaltıdayız etkinliği Eskişehir Down Sendromu Derneği’nin proje grubu öğrencilerine teşekkür belgesi vermesiyle sona erdi.