Site Rengi

DOLAR 34,5352
EURO 36,1397
ALTIN 2.963,78
BIST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 17°C
Cts 0°C
Paz 2°C
Pts 3°C

FESTİVALİN GÖZDESİ SİVRİHİSAR LEZZETLERİ

FESTİVALİN GÖZDESİ SİVRİHİSAR LEZZETLERİ
04.10.2022
A+
A-

 

Ankara Dondurma ve Tatlı Festivali 29 Eylül – 02 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlendi. Sivrihisar’ın coğrafi işaretli kelem dolması, dövme sucuk, muska baklavası, höşmerim tatlısı ile birlikte Sivrihisarlı kadınların hazırlamış olduğu yöresel etli yaprak sarması ve su böreği de festivaldeki lezzetler arasında yerini aldı.

 

Ankara 3. Dondurma ve Tatlı Festivali, Ankara Altınpark Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. “En tatlı buluşma” temasıyla düzenlenen festivalde Eskişehir’in Sivrihisar ilçesi başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından 119 katılımcı yer aldı.

 

Festival alanındaki vatandaşlar Sivrihisar standındaki yöresel tatlara yoğun ilgi gösterdi. Çeşitli ulusal TV kanalları ise yöresel Sivrihisar lezzetlerinin tanıtımına ağırlık verdi…

 

Sivrihisar Belediyesi Başkanı Hamid YÜZÜGÜLLÜ “Sivrihisar Belediyesi olarak yerel değerlerimizi koruma altına almak, değerlerimizin gelecek nesillere aktarımını sağlamak amacıyla tescilleme çalışmalarına devam etmekle birlikte; tescilini aldığımız değerlerimizin de tanıtımlarını sürdürüyoruz.

Sivrihisar’ımızın yöresel lezzetlerinden etli yaprak sarması, su böreği ile birlikte coğrafi işaretli kelem dolması, dövme sucuk, muska baklavası ve höşmerim tatlısı 3. Uluslararası Dondurma ve Tatlı Festivali’ndeki standımızda yerini aldı. Değerlerimizi, kültürümüzü, lezzetlerimizi uluslararası düzenlenen platformlarda tüm dünyaya tanıtmak onur ve mutluluk verici. Sivrihisarlı bir belediye başkanı olarak değerlerimize değer katıyoruz, değerlerimizi tüm dünyaya tanıtıyoruz.” dedi.

FESTİVALİN GÖZDESİ SİVRİHİSAR LEZZETLERİ

Ankara Dondurma ve Tatlı Festivali 29 Eylül – 02 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlendi. Sivrihisar’ın coğrafi işaretli kelem dolması, dövme sucuk, muska baklavası, höşmerim tatlısı ile birlikte Sivrihisarlı kadınların hazırlamış olduğu yöresel etli yaprak sarması ve su böreği de festivaldeki lezzetler arasında yerini aldı.

Ankara 3. Dondurma ve Tatlı Festivali, Ankara Altınpark Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. “En tatlı buluşma” temasıyla düzenlenen festivalde Eskişehir’in Sivrihisar ilçesi başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından 119 katılımcı yer aldı.

Festival alanındaki vatandaşlar Sivrihisar standındaki yöresel tatlara yoğun ilgi gösterdi. Çeşitli ulusal TV kanalları ise yöresel Sivrihisar lezzetlerinin tanıtımına ağırlık verdi…

Sivrihisar Belediyesi Başkanı Hamid YÜZÜGÜLLÜ “Sivrihisar Belediyesi olarak yerel değerlerimizi koruma altına almak, değerlerimizin gelecek nesillere aktarımını sağlamak amacıyla tescilleme çalışmalarına devam etmekle birlikte; tescilini aldığımız değerlerimizin de tanıtımlarını sürdürüyoruz. şeklinde konuştu

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.