Site Rengi

DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3.006,41
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cts 1°C
Paz 2°C
Pts 4°C
Sal 5°C

Geleceğin Atçı Kadınları ESOGÜ’de Yetişiyor

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Atçılık Meslek Yüksekokulunda eğitim gören kız öğrenciler, atlara adeta bebek gibi bakıyor. 
Türkiye’de atçılık alanındaki en kapsamlı tesislerden biri olma özelliğini taşıyan ESOGÜ Atçılık Meslek Yüksekokulunda atlarla yakından ilgilenen kız öğrenciler, atçılık alanında teorik ve uygulamalı bilgilerle donatılıyor. Atçılığı sadece bir spor olarak görmeyen öğrenciler, atlarla adeta bir bağ kurmuş gibi iç içe yaşıyor.

ESOGÜ Atçılık Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden Rümeysa Yaka, atçılık sporunun çocukluk hayali olduğunu söyledi. Yaka, "Benim daha önce bu sporla ilgili deneyimim yoktu. Önce düşündüm, birkaç bilinçli insanla konuştum. Bu okulu bana tavsiye ettiler. Başladığımdan beri yeni başlamama rağmen kendime çok şey kattım. Atlarla yeni temas etmemize rağmen kısa sürede çok şey öğrendik. Aramızda büyük bir bağ kurduk. Çok mutluyuz. İyi ki bu bölümü seçmişiz. Sadece bir spor değil, bir hayvanla iç içe oluyorsunuz, bağ kuruyorsunuz. Bu çok güzel bir şey. Onun dışında hayatımızda kendimize de bir şeyler katıyor. Duruşumuzu, bakış açımızı her şeyimizi değiştiriyor" diye konuştu. 

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinde okuyan bir diğer kız öğrenci ise "Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni Bölümü’nden geliyoruz. Buraya her sene geliyoruz. Burada uygulama çiftliğini görmüş oluyoruz, teorik olarak öğrendiklerimizi burada uygulama şansı elde ediyoruz. Hocalarımızı yardımcı oluyorlar. Bizim içinde çok iyi oluyor. Bu tür yerler görebilmemiz çok avantajlı" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.