Site Rengi

DOLAR 33,9762
EURO 37,6709
ALTIN 2.725,36
BIST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
24°C
Hafif Yağmurlu
Paz 28°C
Pts 29°C
Sal 28°C
Çar 29°C

Gürol Yer ;Lozan Antlaşmasının 101 . yılı kutlu olsun

Gürol Yer ;Lozan Antlaşmasının 101 . yılı kutlu olsun
24.07.2024
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tapu senedi Lozan Antlaşmasının 101 . yılı kutlu olsun. Aziz Atatürk ve İsmet İnönü ile bize bu cennet vatanı bırakanları huzurunuzda yad ediyorum. Lozan Bizim için hiç bitmeyecektir.

Devamında 24 Temmuz 1995 te karanlık bir trafik kazasında kaybettiğimiz Batı Trakya Türklüğü lideri Dr Sadık Ahmet’i şehadet seneyi devriyesinde rahmet ile yad ediyor ve Tüm Türklere azadlık diliyor, Batı Trakya Türklüğünü muhabbet ile selamlıyoruz.

Değerli Arkadaşlar, Sevgili Basın Emekçileri.

Öncelikle belirteyim bir gün değil hayatın her gün ve anında, düşüncemizde, gönlümüzde olduğunuz beyanımızla, hatırlanma, hatırlatma, hissettirmeye vesile 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramınızı kutluyorum.

Sebep olsun ki 24 Temmuz 1908 de basından sansürün kaldırılıp gazetelerin sansür edilmeden yayın yapması üzerinden geçen sürenin kazanımlarının kayıplarından çok olması ve kazanımların sabit olması dileğimizdir.

Sesimizin, niyetimizin ve çabalarımızın kamuoyuna duyurulmasında bizlere kattığınız değer, bunu yaparken yaşadığınız bin bir zorluk, harcadığınız emeği biliyoruz ve gerçekten sizleri seviyoruz.

Israrla belirtelim bir gün değil her gün ve an düşüncemizdesiniz.

Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyor, tüm basın bileşenlerini, emekçilerini, görev uğrunda, görev başında şehit olan basın mensuplarını minnet, saygı ve sevgiyle selamlıyoruz.

Değerli Basın Mensupları haftalık gündem ve güncel izlememiz devam ediyor. Geldiğimiz günde daima itirazcısı olduğumuz siyasetin ülkemizde ve şehrimizde iki kutup arasına sıkıştırılması ve insanımızın bu duruma mecbur edilmesini net olarak gözlemlemekteyiz.

Uzun yılların biriktirilmiş, ötelenmiş sorunları yaşanan ağır ekonomik kriz, sığınmacılar, yolsuzluklar, yoksulluk, yandaşlara kıyaklar, adam kayırmalar, üç beş maaşlar konuşulmasın, gündem olmasın isteniyor.

Yapay ve yönlendirilmiş gündemler Göbels taktikleriyle servis edilmekte ve bunların detaylandırılmasıyla kimse gerçekleri konuşmasın, düşünmesin istenmektedir. Bu yapılırken aradan alınan bazı sözler üzerinden yangın çıkarılmakta ve niyet gerçekleştirilip yapay gündem aktörlerince çok güzel uygulanmaktadır.

Biz İyi Parti olarak başından beri bu iki kutba itiraz ettik. Bu yolda bedel ödedik, ödemeye devam ediyoruz ve edeceğiz. Bunun çok iyi farkındayız. Geri adım atmadık, atmayacağız, başımızı eğmedik eğmeyeceğiz ne dediysek onu uygulayacağız ve duruşumuzu bozmadan söylenmesi gerekeni söyleyip, haklının, mağdurun, mazlumun ve doğrunun yanında durmaya onurla gururla devam edeceğiz.

Değerli Basın Mensupları biliyorsunuz sizlerle her irtibatımızda mutlaka içerikte bir şekilde olan sabit bir kurum ve sistemimiz var.

Milli Eğitim…

Bu hafta yine gerçek hayatta yaşanan ve can yakan bir konuyu tespitlerimiz ile vasıtanızla paylaşmak istiyoruz.

Son günlerde okul kayıtlarının başlamasıyla ilk ve ortaokullar özelinde şehrimizdeki okullarda bir kayıt parası furyası ve piyasası gerçeğiyle insanımız oldukça mağdur durumdadır.

Adrese dayalı kayıt hak edilmiş okullar, kura sonucu kayda hak kazanılmış olanlarda dahil olmak üzere insanlarımızca Milli Eğitimin yanlış ve yanlı uygulamaları neticesinde dengesi bozulan okul tanınırlığı ve tercih algısıyla okullara kayıtta velilerden okul aile birliklerince oldukça uçuk rakamlar talep edilmekte ve ısrarla istenmektedir. Yani tam anlamıyla konu ticari bir duruma net olarak getirilmiştir.

Bu noktada Gökmeydan Mahallemizde bir ortaokula adrese dayalı kayıtta kendisinden önce malzeme devamında 2bin 500 Lira ücret istenen bir vatandaşımızın sosyal medya üzerinden yazdıklarını sizinle paylaşmak istiyorum…

Devamında konuyu ilerlettiğimizde şehir merkezindeki bir okulumuzda ana sınıfı kaydı için 6 bin 700 lira, Yine buraya Yakın bir ortaokulda Adrese dayalı sistemin yönlendirdiği öğrencinin velisinden 3 bin Lira talep edilmiş ve paranın okul aile birliğine ödenmemesi durumunda kaydın yapılamayacağı bizzat okul müdürünce veliye söylenmiştir.

Tam gün eğitim veren ve noter kurası ile kayıt hakkı kazanılan bir devlet okulunda kayıt ücreti 25 bin liradır ve bu ücret yatırılmadan kurada çıkan öğrencinin kaydının yapılamayacağı ve hakkını kaybedeceği söylenmiştir. İddia olarak pek çok okul ve uçuk rakam zikredilmektedir ancak bizim teyit ettiklerimiz sizinle paylaştıklarımızdır, Tespit olacakların devamının bu basın açıklamasından sonra geleceğine oldukça eminiz.

Bu uygulama yapılırken velilere söylenen ise; hep okul giderleri, bakım ve tadilat için ödenek yok, buralara kullanılacak şeklindedir.

Şimdi biz İyi Parti Odunpazarı Teşkilatı olarak inanın adını bile bilmediğimiz, var mı yok mu belli olmayan, bulvar manzaralı odasında deri koltukta oturan Sayın İl Milli Eğitim Müdürüne soruyoruz.

Lütfen cevap verin, bu yapılanlar hak mıdır. Hani eğitim anayasal haktı? hani eğitim ücretsizdi? Hani her bireye eşitti? Hani kendilerinin bağlı olduğu siyasi irade Türkiye’yi değiştirmişti.

Gündelik kazancı olan bir veli,10 bin lira emekli maaşı olan bir veli, 17.002 lira asgari ücret alan bir veli bu bağış adı altında istenen rakamları nasıl verecek yada onun çocuğunun hak ettiği okulda eğitim hakkı yok mudur?

Bu konuya hangi siyasetçi, hangi milletvekili, hangi bürokrat cevap verecekse buyursun bekliyoruz.

Kendi çocukları özel okullarda ayrıcalıklı eğitim alsın. Garibanın çocuğu parası varsa kaydı yapılsın üstelik hak ettiği okula parası yoksa yazılamasın!

Yazıklar olsun diyoruz ve buradan kamuoyuna sesleniyoruz.

Bu konu ve yarattığı mağduriyet bir yönetimsel yanlış ile hatanın ürünüdür, sorumlusu siyasettir, siyasi iktidardır.

Milli Eğitim bütçesinden başka kanallara aktarılan milyarlarca lira Milli Eğitime bağlı okullarda okuyan garibanın çocuğunun hakkıdır ama mevcut zihniyet bu hakkı bile gasp etmektedir diyoruz kamuoyunun konuya dikkatini çekiyoruz.

Katılımızına teşekkür ediyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyoruz.

Gürol Yer

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.