Site Rengi

DOLAR 33,9762
EURO 37,6709
ALTIN 2.725,36
BIST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
24°C
Hafif Yağmurlu
Paz 28°C
Pts 29°C
Sal 28°C
Çar 29°C

Gürol Yer: Srebrenitsa soykırımı unutulmayacak, unutturulmayacaktır

Gürol Yer: Srebrenitsa soykırımı unutulmayacak, unutturulmayacaktır

11 Temmuz 1995 yılında Çağdaş ve Medeni Avrupa’nın göbeğinde Bosna’da Hollandalı Barış gücü askerlerinin gözleri önünde canice, vahşice katledilen, soykırıma uğrayan 8 bin 372 Müslüman Boşnak kardeşimizi yad ediyorum.

Srebrenitsa soykırımı unutulmayacak, unutturulmayacaktır. Katledilen kardeşlerimize rahmet ve tüm Bosna Müslümanlarına tekrar sabır diliyorum.

Değerli basın mensupları genelde ve yerelde gündemi, gündemi takip ettiğimizde iki yönlü, iki akışlı ancak tek sonuçlu bir durumla çok net olarak karşı karşıya kalmaktayız. Bu iki yönlü akış bir tarafta ülkeyi merkezi anlamda yöneten iktidar. Diğer tarafta ise 22 yıldır kesintisiz bu iktidarca yönetilen insanlarımızı yaşadıkları hayatı göstermektedir.

Yazılı, görsel ve sosyal medyayı, sosyal mecraları takip ettiğimizde iktidar ve sürekası tarafından her şey toz pembe, sıfır sıkıntı, problemsiz günler, kendi yaşamlarında lale devri ve geleceğe dair uçan bir Türkiye ve tüm dünyanın hayranlıkla izlediği, kıskandığı bir ülkeyiz…

Sokağa indiğimizde, meslek gruplarının yanına gittiğimizde, çarşı, pazar, arka sokaklar ve kenar mahallelere, parklara, kahvelere girdiğimizde ise diğer ikinci yön ve akışı acı görüntüsü ve sonuçlarıyla karşılaşıyoruz.

Feryat eden asgari ücretli, artık konuşmaya mecali kalmamış, sesi kısılmış emekli, yaptığı işten bin bir pişman üretici, köylü, geçimini yaşayamamış geleceğini unutmuş bir gençlik, eğitim sisteminin mağdur ettiği öğrenciler, onurları ve canları silahın, bıçağın ucunda olan kadınlarımız, sokaklarda belirli saatlerden sonra güvensizliği günün her saati hisseden insanlarımız.

O kadar çok örneklendirilecek kesim var ki inanım saymakla bitmez…

Bu noktada ilk bahsettiğimiz iktidar ve sürekası ikinci bahsettiğimiz ve asli değerimiz Milletimizin tüm sıkıntı ve dertlerini aslında çok çok iyi biliyorlar.

Ancak mevcut iktidar ve sürdürmek istedikleri yaşam seviyesinden dolayı gerçeklerden kaçıyorlar, görmezden geliyorlar, yerine göre de inkar ediyorlar.

İnsanlarımızın yüzlerine bakacak yüzleri olmadığından sanal gündemler, yapay sorunlar ya da tozpembe vaatler ile siyaset yaptıklarını iddia edip kendilerini ve insanımızı kandırmaya çalışmaya ısrar ile devam ediyorlar.

Gözlemlerimizde bir kez üreticinin yanına gitmişlikleri yok, bir kez çarşı, pazar gezmişlikleri yok, bir kez kenar mahallede kapısının önünde mutfağı yanan yeri, çocuğunun beslenme sepeti boş kadınların, anne, babasından harçlık isteyemeyen gençlerin yanına gitmişlikleri yok.

Kendileri tüm gerçekliklere aykırı indirim, bindirme mizansen görüntülerle kurgu ortamlara siyaset yaptıklarını sanmaya devam ediyorlar.

Buradan çağrımız bu arkadaşlara Ticaret borsasına ya da yakın köylerde harmanını kaldıran, hasadını yapan çiftçimize bir uğrayın, bakalım ne cevap alacaksınız,

Hamamyolu’nda oturan emeklilere bir sorun bakalım, ne cevap alacaksınız, Adalarda gençlere bir sorun bakalım, ne cevap alacaksınız?

Ya da muhataplık çerçevesinde bize bir sorun bakalım.

Hayatın, Eskişehir’in gerçekleri olan aşağıdaki sorulara ne cevap vereceksiniz.

Yandaşınızın bu şehire çökmek için hazırladığı altın madeni projesi ve katledilecek doğamız sorumuza ne cevap vereceksiniz?

Çevre bakanlığınızda bekleyen Kurtuluş Kapalı Pazar Yerinin konusunu niye çözmüyorsunuz sorumuza ne cevap vereceksiniz?

Eskişehir’in proje dışına itildiği Antalya hızlı tren konusuna ne cevap vereceksiniz? Ölümsüz aşklar gibi bitmeyen onlarca insanımızın öldüğü, yaralandığı ilçe yollarıyla ilgili ne cevap vereceksiniz?

Kamu kurumlarına liyakatsizce doldurduğunuz yandaşlarınızla ilgili ne cevap vereceksiniz?

Seçim meydanında söz verdiğiniz kul hakkı olan mülakatı niye kaldırmadığınıza, Atatürksüz ve Türksüz yeni müfredat programınıza ne cevap vereceksiniz?

Öğretmenliği bitirme üzerine kurgulanan öğretmenlik meslek kanunuyla ilgili ne cevap vereceksiniz?

Evet beyler öyle alan dışı gündem dışı, sanal konuları değil sorduğumuz soruları konuşun.

Yüreğiniz yetiyorsa zamları, maaş artışlarını konuşun, ekonomi tıkır mı yoksa bizim Yukarı Mahalle tabiriyle sapır mı gidiyor bunu cevaplayın…

Biz dersimize çalışıyor ve siyaseti sizden farklı yapıyoruz sebeple gerçek rakam ve durumlarla bize anlatın konuları anlatın, biz de elimizdeki veri ve bilgilerle size cevap verelim diyoruz.

Değerli Basın Mensupları İYİ Parti olarak öncelik şehrimiz ve insanımız diyerek sorunlara, dertlere, taleplere sözcü olmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Doğru tektir ve bizim dilimizden o doğru çıkacaktır diyerek saygı ve sevgi ile size iyi çalışmalar diliyoruz.

“İyilik güneşi hepimizin üzerinde olsun ve İyiler daima var olsun.”

Gürol Yer

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.