Site Rengi

DOLAR 32,2643
EURO 35,0680
ALTIN 2.466,62
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C

Haber Ötesi’nden Aday Çıktı

15.08.2019
A+
A-

Haber Ötesi Köşe Yazarı ve Özel Önder Dil Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Muhsin Dilbaz Cumhuriyet Halk Partisi'nden Odunpazari Belediye Başkan adayı olduğunu ilan etti.

ADAYIM,

 

Demokrasi, hayatımızın her aşamasında ailede, sosyal çevrede, eğitim kurumlarında ve iş yaşamında bir bütün olarak karşımıza çıkmaktadır. Demokrasi, birey ve toplumların birikimidir. Demokrasilerde iki nokta önemlidir: Doğru anlamak ve doğru uygulamak. Demokrasinin ülke yönetimlerinde oluşturmaya çalıştığı etkilerin başında, barış, huzur ve güven içinde yaşamak gelmektedir. Buna bağlı olarak, barış, huzur ve güven içinde yaşanılan bir dünya oluşturmak, insanın saygınlığını sağlayabilmekle ilişkilidir. Demokrasilerin öncelikleri arasında insan hakları bulunmaktadır. Çağdaş ve çoğulcu demokrasilerin yerleşebilmesinde yerel yönetimler birer demokrasi okulu olarak kabul edilmektedir.

 

Demokrasi kültürünün gelişimi öncelikli olarak siyasal kültürün gelişimine bağlıdır. Siyasal kültürün gelişimi ise, kurumsallaşma oranı ile paralellik göstermektedir. Demokrasi okulu olarak kabul gören yerel yönetimlerde mal ve hizmetlerin yerel ihtiyaçlara uygun ve kaliteli bir şekilde üretilebilmesi için yerel kurumların istikrar kazanması gerekmektedir. Demokrasi, kendini yönetme, katılma, denetim, özgürlük, kamusal mallara duyarlılık, öteki ile dengeli ve güvenli ilişki, azınlık haklarına saygı, çoğunluğun keyfi yönetimini önleme, rekabet, adalet, eşit saygıyı içeren siyasal haklar olarak ifade edilmektedir.

 

             Demokrasi, ömür boyu süren bir eğitimdir. Bu eğitim, yerel yönetimlerin gelişiminde olması gereken bir durumdur. Kurumları ileriye götürecek ve yarınlara ulaşmasını sağlayacak insan olduğuna göre, demokrasiyi içselleştiren ve yaşamını uzlaşma, hoşgörü ve güven üzerine inşa eden kişiler yerel yönetimlerin de yarınlarına çağdaş bir anlayışla yön verebileceklerdir.

 

             Bu yüzden Odunpazarı Belediye başkan adayı olarak başvurumu 26.10.2018 saat 14.30 CHP İlçe Başkanlığına  yapacağım. Tüm dostlarımı yanımda bana destek vermeleri için bekliyorum.

Kenti birlikte yönetmeye talibim.

Destekleriniz için teşekkür ediyorum.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.