Site Rengi

DOLAR 34,2385
EURO 37,6054
ALTIN 2.871,02
BIST 9.132,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Çok Bulutlu
Eskişehir
26°C
Çok Bulutlu
Per 27°C
Cum 26°C
Cts 19°C
Paz 18°C

Haber Ötesi’nin ortaya çıkardığı “Usulsüz” devire Sayıştay’dan 4 Milyon ₺ Kamu Zararı.

Haber Ötesi’nin ortaya çıkardığı “Usulsüz” devire Sayıştay’dan 4 Milyon ₺ Kamu Zararı.
09.10.2024
A+
A-

Haber Ötesinin ortaya çıkardığı “Usulsüz” devire Sayıştaydan 4 Milyon Liralık Kamu Zararı. !!

Odunpazarı Belediyesine ait demirbaşların “Reklam Ünitelerinin” Belediyeye ait Bilboard ve CLP alanlarının tahsisi adı altında Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfına devredilmesine Sayıştay dur dedi.

Odunpazarı Belediye Meclisi 6 Eylül 2017 tarihinde yaptığı toplantıda,Başkan Kazım Kurt’a; Sadece ve sadece Odunpazarı Belediyesine ait Bilboard ve CLP reklam alanlarının,15 yıllığına Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfına devredilmesi için yetkilendirmişti.

Başkan Kazım Kurt aldığı yetki ile 24 gün sonra 1 Ekim 2017 tarihinde Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfı ile Odunpazarı arasında ki devir sözleşmesine imza atmıştı.

Odunpazarı Belediyesi adına imza atan Başkan Kurt,Belediye Meclisinin kendisine verdiği yetkinin dışına çıkarak;yetkisi olmadığı halde Odunpazarı Belediyesinin gelir getiren,ihalesiz kiralanamaz,satılamaz,devredilemez demirbaş Bilboard,CLP ve Megalaytları ve bütün reklam alanlarını Usulsüz” olarak bedelsiz olarak Vakıfa devretmişti.

Yine Haber Ötesinin ortaya çıkardığı;1 Ekim 2017 tarihinde Odunpazarı Belediyesine ait tüm demirbaş reklam üniteleri ve alanlarını 15 yıllığına bedelsiz devir alan Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfı;
Bütün haklarını Ekim 2017 tarihinde İstanbul’da kurulan hiç bir iş deneyimi olmayan ADARGA isimli firmaya 15 yıllığına 4 Milyon Lira karşılığında devretmişti.

Aynı firma İstanbul’da bulunan merkezini; 2 Şubat 2021 tarihinde Eskişehir Spor ve Eğitim Vakfı adına sözleşmelere imza atan vakıf sekreteri Özgür F.Demirtaş’ın medya ve reklam şirketlerinin bulunduğu adrese taşımıştı.

Başkan Kazım Kurt’un,Odunpazarı Meclis Üyelerinin vermediği yetkiyi kullanması sonucu 4 milyon Lira kamu zararını ödemek durumunda kalan o dönemin Meclis Üyelerinin tavrı merak ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.