Site Rengi

DOLAR 34,5245
EURO 36,1375
ALTIN 2.963,01
BIST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 17°C
Cts 0°C
Paz 2°C
Pts 3°C

Han’da Ev Hanımlarının Yaptıkları Yemekler görücüye çıktı

Han’da Ev Hanımlarının Yaptıkları Yemekler görücüye çıktı
24.10.2023
A+
A-

Eskişehir’in Han ilçesinin Gökçekuyu mahallesinde yaşayan kadınların ev yapımı yemekleri vatandaşlar tarafından ilgi çekiyor

Eskişehir’in Han ilçesinde yaşayan köylü kadınların tamamen ev yapımı birden fazla çeşit yemekleri vatandaşların beğenisini sunuldu. Valilik Meydanı’nda kurulan stantlarda peynirli, patatesli ve ıspanaklı gözlemeler, bazlamalar ile birlikte tarhana, bulgur gibi bakliyatlar Eskişehirliler tarafından ilgi görüyor. Ev yapımı yiyeceklerini satan köylü kadınlar kendi ekonomilerine de katkı sağlıyor. Han ilçesinin Gökçekuyu Mahallesi’nden ev yapımı yemeklerini satmak için gelen Kezban Kurnaz, tüm ürünlere vatandaşların rağbet gösterdiğini belirtti.

“Ev yapımı olunca daha da ilgi çekiyor”

Yaptıkları gözlemenin en çok satılan ürünlerden biri olduğunu ifade eden Kezban Kurnaz, emek harcayarak yaptıkları yemeklerin satılmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, “Gözleme, bulgur, tarhana, bazlama, yaprak sarması, lahana sarması gibi yiyeceklerimiz var. Lavanta yağı, sabunlarımız da bulunuyor. Hep ev yapımı, organik. Burada satış yapıyoruz. Vatandaşlar en çok sarma ve baklava alıyor. Hepsinden alanlar da var. Çaya kadar hepsini alıyorlar. Buradaki ortam çok güzel. Vatandaşların da yemeklere ilgisi oluyor. Ev yapımı olunca daha da ilgi çekiyor. Yaptığımız gözlemede buğday ve un kendi köyümüzden yetişiyor. Gözleme içini hep kendimiz hazırlıyoruz. Akşamdan evde patates, peynir ve ıspanağımızı hazırladık burada gözlemeyi yapıyoruz. Tamamen emek harcıyoruz. Emeksiz bir şey olmuyor. Han’dan geliyoruz, tam 90 kilometre tutuyor Eskişehir’e” diye konuştu

.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.