Site Rengi

DOLAR 32,2796
EURO 34,9593
ALTIN 2.446,04
BIST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 25°C
Cum 25°C
Cts 24°C

İpek Yavuz: ‘Barış Zamanı Ter Dökmeyen, Savaş Zamanı Kan Döker’

15.08.2019
A+
A-

""Haber Ötesi Haber Müdürümüz İpek Yavuz, Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde, Bahçe Belediyesi’nin davetlisi olarak “Vatan Anasız, Ana Vatansız Olmaz” konulu konferans verdi. Konferansın arkasından Suriye sınırında, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde halk ile ve Mehmetçik ile bir araya geldi. 

Sınırda bir TV kanalına röportaj veren İpek Yavuz konuşmasında: “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin mutluluğunu yaşadığımız bugünde; ‘Afrin zaferini’ bize, şehitlerimize ve milletimize armağan eden sayın Cumhurbaşkanımıza ve Mehmetçiğimize çok teşekkür ediyorum. Devletimin ve Cumhurbaşkanımın arkasındayım!” diyerek sınırda halkın sorunlarını dinledi. ""

Karşılaştığı ve yaşadığı olayları değerlendiren İpek Yavuz; ‘dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin herkesin sınırda bir ve beraber olduğunu, dualar için türbelere koşup, kurbanlar kesildiğini söyledi. Farklı illerden sınıra kurbanlık develer, inekler ve koyunlarla gelen halkın çok mutlu olduğunu, Suriye halkı ile kucaklaştığını’ dile getirdi.

""Yavuz: ‘Afrin’e Türk bayrağımızı dikmiş olmanın haklı gururunu yaşarken, böylesine anlamlı bir günde sınırda halk ve Mehmetçikle olduğum için çok şanslı ve mutluyum. Yaşadığımız coğrafya üzerinde oynanan oyunların Türk milleti tarafından görüldüğünü, bundan sonra bu coğrafyada oynanacak oyunlara müsaade edilmeyeceğini, bırakın Irkçılığı, mezhepçiliğin bile artık yapılmayacağını, Müslümanların ümmet olma şuuru ile bir araya geleceklerini’ söyledi.

Suriyeli kadınların ve çocukların ağlayarak zafer kutlaması yaptığını, araçların kilometrelerce konvoy oluşturduklarını ve halkın tek yürek olduğunu anlattı. Siyasi görüşe bakılmaksızın herkesin vatanı için birleşmesi gerektiğini anlatan Yavuz: “Bu vatandan başka gidecek yerimiz yok. Bizi biz yapan vatanımız! Annemize hürmet eder gibi, şefkat gösterir gibi, saygı duyar gibi vatanımıza sahip çıkmalıyız. Düşmanlar bizi parçalayarak topraklarımızı almak istiyorlar. Biz parçalanmazsak onların oyunları başarılı olamayacak” dedi.""

Eskişehir’de Mehmet Ali Yasin İlkokulu öğrencilerinin Mehmetçiğe yazdığı mektupları teslim etmek üzere sınırdaki ""Mehmetçiğe götüren Yavuz, mektupları okuyunca çok duygulandığını, kendisine emanet edilen mektupları Mehmetçiğe teslim ettiğini söyledi.

Son olarak: “Barış zamanı ter dökmeyen, savaş zamanı kan döker!
Kadınıyla, erkeğiyle ülkemize sahip çıkmaya davet ediyorum.”
diyerek sözlerini noktaladı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.