Isı yalıtımlı camlar yüzde 80 oranında enerji tasarrufu sağlıyor
Eskişehir’de hizmet veren Esvera Cam ve Alüminyum firması tarafından üretilen ve yüzde 80 oranında enerji tasarrufu sağlayan ısı yalıtımlı camlara talep, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte artmaya başladı.
Yaklaşık 4 yıldır faaliyet gösteren, ülkemizde 81 ile ürün sağlayan ve 34 ülkeye yaptığı ihracatı ile göz dolduran Esvera Cam ve Alüminyum firması, çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede; cam balkon, hareketli cam ve gölgelendirme sistemlerinin üretimini gerçekleştiren firma tarafından yüzde 80 oranında enerji tasarrufu sağlayan ısı camlar üretiliyor. Normal camlara göre tasarruf açısından daha da verimli olan camlara müşterilerin ilgisi yoğun olurken, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte taleplerin artışa geçtiği öğrenildi. Ayrıca firma yetkilileri, uygulandığı alanlara göre 6 ay ile 2 yıl arasında sağlanan enerji tasarrufu ile sistemlere harcanan bütçenin kendisini geri kazanabildiği bilgisi paylaşıldı.
“Isı camlar, normal camlara göre yüzde 80 oranında daha fazla tasarruf sağlamaktadır”
Esvera Cam ve Alüminyum firması personeli Gülcan Ergenç, “Sistemlerimiz ısı ve güneş kontrollü camlara sahiptir. Isı camlar, normal camlara göre yüzde 80 oranında daha fazla tasarruf sağlamaktadır. Biliyoruz ki ülkemizde 4 mevsim yaşanmaktadır. Önümüzdeki mevsimin kış olması nedeniyle müşteriler özellikle ısı yalıtımlı sistemlere ve camlara yönelmektedir. Bu nedenle de ısı yalıtımlı sistemlere olan taleplerimiz oldukça artmaktadır” dedi.
“Sistemlere harcanılan bütçe enerji tasarrufu ile kendini geri kazanabilmektedir”
Isı yalıtımlı camların ve sistemlerin maksimum oranda yakıt tasarrufunu sağladığını belirten Ergenç, şöyle devam etti:
“Bu nedenle ısı yalıtımlı sistemlere yönelim oldukça fazladır. Konut içlerine hava sirkülasyonunun girmesinin önlenmesi için müşterilerimiz balkonlarda ısı yalıtımlı sürme sistemleri ve giyotin sistemlerini tercih edebilir. Isı camlı olarak uygulanan cam balkon sistemleri, aynı şekilde ısı camların kullanıldığı giyotin ve sürme sistemleri yüzde 80’e varan yakıt ve enerji tasarrufu sağlamaktadır. Uygulandığı alanlara göre 6 ay ile 2 yıl arasında sistemlere harcanan bütçe enerji tasarrufu ile kendini geri kazanabilmektedir.”