Site Rengi

DOLAR 32,2815
EURO 35,0471
ALTIN 2.474,22
BIST 10.505,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 29°C

İYİ Parti’de Bölgede Adaylıktan Çekilen Çekilene: ‘Bayanla Yola Çıkmak İsterdim’

15.08.2019
A+
A-

Büyük umutlarla kurulan ve slogan olarak 'Bizler İyi'yiz' i seçen İP (İyi Parti), kurulduğu günden bu yana sansasyonel tartışmalarla, gergin açıklama yapan üyelerle ve istifalarla gündemden düşmüyor. Genel Başkan Meral Akşener'in 'Ben Cumhurbaşkanı Olacağım' iddiâsı ile yoluna devam eden İP'te kopmalar, aday listelerinin açıklanmasıyla doruğa ulaşmış durumda. Yerlerini beğenmeyen kimi adaylar, kimi il-ilçe teşkilatları çareyi adaylıktan çekilmekte ve istifa etmekte buluyor. 

İP Bilecik 2. sıra milletvekili adayı Batuhan Atalay, adaylıktan çekildiği açıklarken, "Sıralama önemli değil fakat bir bayanla yola çıkmak isterdim" dedi. 

'Bayanla yola çıkmak isterdim'
Bilecik'in Bozüyük ilçesinde ikamet eden ve 21 Mayıs günü İYİ Parti Genel Merkezi'nin Yüksek Seçim Kurulu'na verdiği listede Bilecik'ten İYİ Parti 2. sıra milletvekili adayı gösterilen Batuhan Atalay şok bir kararla adaylıktan seçildiği açıkladı. Atalay, ideolojisine bağlı kalmanın kendisi için çok önemli olduğunu belirterek adaylıktan çekilme kararı aldığını söyledi. Atalay, "Beraber yola çıktığım gönül dostlarım, abilerim, ablalarım, ideolojim gereği listede kadınları ve gençleri görmeyi umuyordum. Milletvekili adayı olarak gösterilmemden onur ve gurur duydum. Samimi olmak gerekirse sıramdan memnunum. Sıralama önemli değil fakat bir bayanla yola çıkmak isterdim. Genel merkezimizin takdiri bu yönde oldu. Tabii ki ben partimiz ve genel başkanımız adına çalışmaya devam edeceğim. Meral Akşener'i Cumhurbaşkanı yapacağız ve Allah'ın izniyle Bilecik'ten en az bir vekil göndereceğiz. Ben ise ideolojim gereği kadınları ve gençleri savunmaya devam edeceğim. İdeolojime bağlı kalmak benim için çok önemli bu nedenle 27. dönem milletvekilliği adaylığından çekilme kararı aldım. Partim adına ve inançlarım uğrunda çalışmayı sürdüreceğim” dedi.

5.sırayı beğenmeyen Yağcı, çözümü adaylıktan çekilmekte buldu
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın 1. sırada yer aldığı İYİ Parti Afyonkarahisar milletvekili aday listesinde 5. sırada yer alan Alper Yağcı, adaylıktan çekildi.  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı iken Genel Merkez tarafından partiden ihraç edilen Alper Yağcı, daha sonra İYİ Parti’ye geçerek 24 Haziran Genel Seçimlerinde aday adayı olmuştu. Geçtiğimiz gün açıklanan ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın 1. sırada yer aldığı İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Listesinde 5. sıradan aday gösterilen Yağcı, milletvekili adaylığından çekildiğini sosyal medyadaki hesabından duyurdu.

Yağcı, burada yaptığı açıklamada, “İYİ Parti 27. Dönem Milletvekili Aday Listesi ilimize hayırlı olsun. Sayın Genel Başkanımızın cumhurbaşkanı seçilebilmesi İçin 24 Haziran'a kadar çalışmalarımı listede yer almayarak bağımsız olarak devam ettireceğimi ve sonrasında aktif siyaseti bırakacağımı tüm kamuoyuna saygı ile duyururum” dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.