Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

Kırka’da kurban etleri sucuk oluyor

Kırka’da kurban etleri sucuk oluyor
09.06.2025
A+
A-

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Kırka Mahallesi’nde, kasapların Kurban Bayramı mesaisi yoğun bir şekilde devam ederken, vatandaşların getirmiş olduğu etler sucuk yapılıyor.

Sucuk yapımının yaygın olduğu Seyitgazi’nin Kırka Mahallesi ve civar köylerde, vatandaşlar Kurban Bayramı’nda kesilen etleri kıyma ve sucuk yaptırmak için kasapların yolunu tuttu. Kırka’da kurban etinden sucuk yapımının yaygın olduğunu söyleyen kasap Refik Kocabaş, “Biz dededen toruna kalan mesleğimizi devam ettiriyoruz. Özel baharat karışımımız ile sucuklar hem daha lezzetli hem de daha uzun ömürlü oluyor. Sucuk yaparken eti önce parçalara ayırarak yağ ve et oranını ayarlayarak özel baharat karışımımızla harmanlıyoruz. Sonra makinelerden geçirerek sucuk haline getiriyoruz. Tabi bu durumda talep de bir hayli fazla oluyor. Hazırlanan 1 kilo sucuğu 130 liraya 1 kilo kıyma çekimini 20 liraya yapıyoruz, geç saatlere kadar mesaimiz sürüyor” dedi.

Yoğun telep gören mesainin, bayramdan sonraki haftaya kadar sürmesi bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.