Site Rengi

DOLAR 34,1793
EURO 38,2264
ALTIN 2.937,11
BIST 9.829,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Açık
Eskişehir
30°C
Açık
Cum 31°C
Cts 30°C
Paz 20°C
Pts 15°C

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, mesleki eğitimin önemine vurgu yaptı

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, mesleki eğitimin önemine vurgu yaptı
26.09.2024
A+
A-

Ahilik Haftası kapsamında, Kütahya Necmeddin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde “Şed Kuşanma Töreni” gerçekleştirildi.

Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende, Bilişim Teknolojileri, Kimya Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri ile İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği alanlarından temsilci öğrenciler, bölüm şefleri tarafından şed kuşandı. Bu sembolik tören, Ahilik geleneğinin genç nesillere aktarılmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, mesleki eğitimin önemine vurgu yaparak öğrencilerin kendilerini mesleki alanda geliştirmeleri gerektiğini ve bu kapsamda iş arayan değil, kendi mesleğinde aranan eleman olmaları gerektiğini vurguladı. Aranan eleman olmanın en önemli şartının ise çok çalışmak olduğunu ifade eden Başyiğit, “Öğrencilerimize bu konuda güveniyoruz, geleceğin güvenilir meslek ustaları sizler olacaksınız” dedi.

Ahilik Haftası’na da değinen Başyiğit, geçmişte atalarımızın usta-kalfa-çırak ilişkisini Ahilik kültürü bünyesinde meydana getirdiğini, yeni yetişen meslek erbabının bu doğrultuda yetiştiğini, hem meslekî anlamda hem ahlaki anlamda geliştirdiklerini ifade etti.

Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen bu etkinlik, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Dualar eşliğinde süren törenin ardından katılımcılara pilav ikramı yapıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.