Site Rengi

DOLAR 34,5263
EURO 36,1905
ALTIN 2.964,09
BIST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 17°C
Cts 0°C
Paz 2°C
Pts 3°C

Kütahya’da Doç. Dr. Derya Berikten’in yürüttüğü projeye destek

Kütahya’da Doç. Dr. Derya Berikten’in yürüttüğü projeye destek
03.04.2024
A+
A-

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Berikten’in yürüttüğü proje, desteklenecek.

Doç. Dr. Derya Berikten’in yürütücü, Iğdır Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Tülek’in araştırmacı ve bir lisansüstü öğrencisinin bursiyer olarak görev alacağı “Sıcak su kaynaklarından izole edilen termofilik funguslardan lakkaz enzimlerinin tanımlanması ve boya giderimi potansiyellerinin belirlenmesi” başlıklı proje, desteklenmeye değer bulundu.

Çalışma hakkında bilgi veren Berikten, projenin daha önce kendisinin izole edip ve moleküler tanımlamalarını yapmış olduğu termofilik funguslardan tekstil endüstrisinin ihtiyaçlarına uygun yeni lakkaz enzimlerinin tanımlanması, üretimi ve boya giderim potansiyelleri noktasında önem taşıdığını ifade etti. Berikten, “Termofilik fungusların çeşitli enzimleri, geniş bir pH aralığında aktivite gösterebilen termostabil enzimler olmaları sebebiyle ön plana çıkmakta ve bilimsel çalışmalara da konu olmaktadırlar. Lakkaz enzimi açısından henüz potansiyelleri ortaya çıkarılmamış olan bu doğal izolatların araştırılmasının literatüre önemli bir katkı sunacağı ve ileride gerçekleştirilecek projelere de ışık tutacağı kanaatindeyiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.