Site Rengi

DOLAR 34,5004
EURO 36,1645
ALTIN 2.980,50
BIST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Yağmurlu
Cts 1°C
Paz 1°C
Pts 2°C
Sal 4°C

Kütahya’da kızartma yağı denetimleri

Kütahya’da kızartma yağı denetimleri
01.02.2024
A+
A-

Kütahya’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce kızartma yağı denetimlerinin devam ettiği bildirildi.

Kütahya’da halk sağlığının korunması ve haksız rekabetin önlenmesi amacıyla Gıda Üretim, Satış ve Toplu Tüketim Yerlerinin denetimlerinin 5996 Sayılı Kanun çerçevesinde aralıksız sürdürüldüğünü söyleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Emre Yeniay, “ Bakanlığımızın talimatları çerçevesinde özellikle fast-food tarzı hızlı gıda üreterek toplu tüketime sunan işletmelerde oluşabilen riskleri bertaraf etmek ve kamu sağlığı ile tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak için bu işletmelerde kızartmada kullanmakta olan yağlara ilişkin resmi kontrollere hız verilmiştir. Bu çerçevede ilimizde faaliyet gösteren fast-food işletmeleri başta olmak üzere lokantalar ve yemek fabrikalarında hammadde olarak kullanılan kızartma yağlarının kontrolleri gerçekleştirilmiştir” dedi.

Gıdanın üretim, muhafaza ve satış şartlarının mevzuata uygun olmasının güvenilir gıdaya ulaşmada anahtar rol oynadığını belirten Müdür Emre Yeniay,” Rutin gerçekleştirilen gıda denetimlerinin yanında Bakanlığımızın talimatları ile dönemsel olarak bazı sektörlere ve konulara yönelmenin, denetim etkinliğini artırmış, gıda işletmecilerinin bu konuda daha hassas olmalarını sağlamıştır” dedi.

Gıda işletmelerinde kullanılan kızartma yağlarının belli aralıklarla yenilenmesi, aksi takdirde bu yağlarda kanserojen maddelerin oluşarak gıdaya bulaşabildiğini dikkat çeken Yeniay, gıda işletmecilerinin herhangi bir idari yaptırıma maruz kalmamak için bu konuda mevzuatta belirtilen limit değerlere riayet etmeleri gerektiğini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.