Kütahya’dan Avrupa’ya uzanan eğitim köprüsü

Kütahya Ahteri İmam Hatip Ortaokulu, dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilerin karakter gelişimine katkı sağlamayı ve öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini güçlendirmeyi hedefleyen örnek bir çalışmaya imza attı.
Ahteri İmam Hatip Ortaokulu’nun, Erasmus+ Okul Eğitimi programı kapsamında yürüttüğü “Bize Değer, İnsanlığa Değer” adlı öğretmen hareketliliği projesi çerçevesinde, 12 öğretmen, İtalya’nın Milano kentindeki Istituto Comprensivo Rinovata Pizzigoni okulunda işbaşı gözlem, İspanya’daki Plus Project European Academy kurumunda ise kurs faaliyetlerine katıldı. Atölye çalışmaları, sunumlar ve grup etkinlikleriyle öğretmenler; kapsayıcı sınıf yönetimi, kültürel farkındalık, etik karar alma ve değerler temelli öğretim yöntemleri üzerine bilgi ve deneyim kazandı.
Ahteri İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Kazım Gündüz ve projede görev alan öğretmenler, İl Millî Eğitim Müdür Vekili Hakan Gölpınar’ı ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdiler. Okul Müdürü Kazım Gündüz, yaptığı açıklamada,”Bize Değer, İnsanlığa Değer’ projemizle hem öğretmenlerimizin mesleki gelişimine katkı sunduk hem de öğrencilerimizin karakter gelişimini destekleyecek değerler temelli bir eğitim anlayışını güçlendirdik. Avrupa’daki eğitim kurumlarıyla kurduğumuz iş birliği sayesinde evrensel değerleri yerel kültürümüzle harmanlayarak daha kapsayıcı ve bilinçli bireyler yetiştirme yolunda önemli bir adım attık” dedi.
İl Millî Eğitim Müdür Vekili Hakan Gölpınar da projede emeği geçenlere teşekkür ederek öğretmenlere belgelerini takdim etti.
