MADENCİLİKTE YETENEĞE ULAŞMA VE KARİYER PROJESİ
Madencilik Bölümü öğrencileri için Eskişehir Madencilik Kümelenmesi Başkanı ve İMİB Yönetim Kurulu Üyesi Metin Çekiç, “Yeteneğe Ulaşma ve Kariyer Yönlendirme” Projelerine başlattıklarını duyurdu. Bu çerçevede Çekiç ve İTÜ Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümünden 37 öğrenci ile öğretim üyesi Dr. Ece Arıburun Kırca, teknoloji odaklı üretim yapan MİTRA Mermer Fabrikası’nı ziyaret ettiler.
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği olarak çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Çekiç, açıklamasında şunları kaydetti:
“Madencilik sektörünün ve İstanbul Maden İhracatçı Birliği üye firmaların gün geçtikçe daha baskın şekilde karşı karşıya kaldıkları nitelikli insan kaynağına ulaşma ve yetenek yönetme problemine kısa ve orta vadede etki edecek, insan odaklı ve geniş çerçeveli projeler üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Daha detaylı bir ifadeyle Maden Mühendisliği başta olmak üzere; Jeoloji, Jeofizik ve Cevher Hazırlama Mühendislikleri ile öğrencilerimizin sektör algısını tercih edilebilirlik yönünde yükseltmek, sektörü tanıtmak ve sektöre olan cazibeyi artırmayı hedefliyoruz.
Öğrenciler için Burs ve İnsan Kaynakları Komitesi oluşturuldu
Öğrencilerimizin iş hayatı öncesi güçlü ve olumlu bağlar kurmalarını sağlamak, neticede üye firmaların, sektörün personel eksikliklerini orta ve uzun vadede kapatmalarına destek olmak adına İMİB bünyesinde Burs ve İnsan Kaynakları Komitesi oluşturduk. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği olarak, üye firmalarımızın temsilcileriyle ve seçilecek üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan öğrenciler, sektörü seçen – seçmeyen mezunlar ile akademisyenlerin katılacağı saha mülakatları, atölye çalışması gibi kapsamlı çalışmaların bulunduğu “ Yeteneğe ulaşma ve Kariyer Yönlendirme Projemizi başlattık.
İstanbul Teknik Üniversitesi ve İMİB olarak ilk saha çalışmamızı başlattık. İTÜ Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümünden 37 öğrencimiz ve öğretim üyesi Dr. Ece Arıburun Kırca ile beraber sektörümüzün yeni ve teknoloji odaklı üretim yapan MİTRA Mermer Fabrikası’nı ziyaret ettik. Oldukça verimli geçen bu ziyaret öğrencilerimizin sektörü daha yakından tanımalarına vesile oldu. Mermerin tüm üretim aşamaları fabrikada öğrenci kardeşlerimize gösterildi. Öğrencilerimiz hem doğal taşı daha yakından görme fırsatı buldular hem de sektörle bir bağ kurmuş oldular. Bu çalışmalarımızı diğer şehirlerdeki üniversitelerimizde de devam etmeyi planlıyoruz. Sektörümüzün geleceğini genç mühendis kardeşlerimizle beraber şekillendireceğiz.”