Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

Mağaraları görebilmek için yüzlerce basamak çıkıyorlar

Mağaraları görebilmek için yüzlerce basamak çıkıyorlar
22.08.2025
A+
A-

Eskişehir’de bulunan İnönü Mağaraları’na turistik amaçlı gelen vatandaşlar, zor da olsa bu doğal güzellikleri görebilmek için yüzlerce basamak çıkmayı göze alıyor.

İnönü İlçesi’nde bulunan İnönü Mağaraları ilçeye turistlik amaçlı gelen vatandaşların ziyaret noktalarından biri oluyor. İnönü Belediyesi tarafından yapılan merdivenler sayesinde gelen turistler bu doğal güzellikleri görebiliyorlar. Gezi amaçlı mağaraya çıkmak isteyen turistler yapılan merdivenleri kullanarak yüzlerce basamak çıkıyorlar. Öte yandan ise bu mağaralar sadece turistik amaçlı değil yer yer televizyon dizilerinde de sahne olarak da kullanılıyor.

“Misafirlerimi gezdirmeye geldim”

Gezi amaçlı ilçeye gelen misafirlerini mağarayı göstermek isteyen Nermin Kısıkkaya, “Eskişehir’de oturuyorum. Misafirlerimi gezdirmeye geldim. İnönü’nün turist çeken bir yerimiz, mağaralar. Zaten şu gördüğünüz merdivenler falan belediye başkanı tarafından yeni yapıldı. Eskiden kırık dökük beton merdivenler vardı. Çıkması zordu sanırım. Evet. Sıkıntıyı sıkıntı yaşıyorduk. Şu an çok iyi oldu. Gelen giden de bildiğimiz kadarıyla ziyarete çok fazla var. Okuldan öğrenciler falan da geliyor. Gezmeye geliyorlar. Gezme geliyorlar tabii. Güzel. Burada ayrıca televizyon dizisinin bir bölümü de burada çekilmişti” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.