“Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı” başladı
Anadolu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı” başladı.
Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen “Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı” açılışına Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Temizel, Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAUM) Müdürü Prof. Dr. Recep Okur, Linux Kullanıcıları Derneği Başkanı Türker Gülüm, Casper Yazılım’dan Muhammet Kara, ICANN’dan Seher Sarıoğlu Ayhan, Özgür Yazılım’dan Doruk Fişek’in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.
“Üniversitemiz geniş çalışma alanlarını bir araya getiriyor”
Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Temizel, etkinliğin açılışında şunları aktardı:
“Anadolu Üniversitesi son yıllarda sosyal bilimler alanı ile anılan veya ön plana çıkan bir üniversite görünümündedir ancak biz her anlamda varlık göstermeye ve katkı sunmaya çalışıyoruz. Bunun en iyi göstergesi bu tarz etkinliklere çok fazla ev sahipliği yapıyor olmamız. Bu etkinliğin hazır hale getirilmesine katkı sunan hocalarımız ve arkadaşlarımız ile katılımcılarımız teknolojik gelişimimiz anlamında çok değerli bir işin parçası oluyor.”
“Bilişim alanında gelişime katkı sunmaya çalışıyoruz”
Yazılım eğitiminin ve iyi yazılımcı yetiştirmenin önemine değinen BAUM Müdürü Prof. Dr. Recep Okur ise konuşmasında şunları söyledi:
“Anadolu Üniversitesi olarak elimizde olan imkanlar ve bu etkinliği oluşturan sponsorların bir araya gelerek böylesi bir etkinliği gerçekleştirmesi ve sizlere bir deneyim aktarılması bizim için çok değerli. Biz bu eğitimleri çok önemsiyoruz ve öğrencilerimizi buralara yönlendiriyoruz.”
“Türkiye’nin dört bir yanından yazılımcılar yetiştiriyoruz”
Linux Kullanıcıları Derneği Başkanı Türker Gülüm yazılım eğitimi kampına ilişkin “Bugün Türkiye’nin 42 farklı ilinden gelen katılımcı ile Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı’nı başlatıyoruz. Bu kamplar için yani hem yaz hem de kış kampı için 800 kişilik bir başvuru oldu ve 500 kişi kabul edildi. Çeşitli iptaller de oldu ve sonuç olarak 78 farklı üniversiteden 400 kadar öğrenci yazılım kamplarında yer alacak. Bu süreçte 21 farklı eğitim gerçekleştirilecek.”
“Bilişim alanında gelişmek için önemli bir fırsat” dedi.
Yazılım eğitimi kampına sponsor olan Casper Yazılım adına konuşan Muhammet Kara şunları söyledi:
“Yıllar önce bilişim alanına ilk girerken daha doğrusu profesyonel olarak yer almaya başlarken Özgür Yazılım’ın kampı için buradaydım. Bugün bu kampın sponsoru olan bir yazılım şirketi paydaşı olmak beni heyecanlandırıyor. Burada öğrenci olarak bulunan arkadaşların da kendini geliştirerek yıllar sonra burada eğitmen olarak yer alacağına inanıyorum. Blok zinciri üzerine bir kariyer gelişimi isteyen arkadaşlarımızı da şirketimize bekliyoruz.”
“Güvenli internet yazılımı bilişimin en değerli noktasıdır”
Yazılım eğitimi kampı sponsoru ICANN adına konuşan Seher Sarıoğlu Ayhan şunlara değindi:
“Yaklaşık 10 yıldır yazılım sisteminde çalışıyorum. Bizim şirket olarak yaptığımız yazılımlar neredeyse herkesin gündelik yaşamında bir şekilde kullandığı sistemleri oluşturuyor. Güvenli internet kullanımı ve siber güvenlik bu işin en değerli noktasıdır. Burada yazılım eğitiminin bu noktalarının da ön plana çıkartılmasını çok değerli buluyorum.”
“Yaz ve Kış kampları ile yazılım eğitimini tamamlıyoruz”
Özgür Yazılım adına konuşan Doruk Fişek ise,“Özgür Yazılım olarak yaz ve kış kampları ile yazılım eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Tabi burada çalışılan servisler ve eğitimler üzerine ayrıntılı bilgi vermeyeceğim. Ancak eğitim kamplarımız aslında parçalı olarak gerçekleşmekte ve iki kamp birbirini tamamlamaktadır” ifadelerini kullandı.
“Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı” eğitimleri 2 Şubat Cuma gününe kadar Anadolu Üniversitesinde devam edecek.