Site Rengi

DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3.006,41
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cts 1°C
Paz 2°C
Pts 4°C
Sal 5°C

Odunpazarı Belediyesi’nde Sinema Günleri

15.08.2019
A+
A-

İf Kare Eskişehir Film Festivali kapsamındaki söyleşi ve festival filmlerine Eskişehirlilerin ilgisi büyük oldu. 
Alternatif dağıtım ve paylaşım projesi olan İf, 33 şehir 50 farklı noktada “Kadınlar Var, Hayat Var!” temasıyla sinemaseverlerle bir araya geldi. Afyon’dan Batman’a, Tahran’dan Ramallah’a farklı şehirde aynı anda gerçekleşen İf, Eskişehirli sinemaseverlerle Odunpazarı Belediyesi’nin düzenlediği İf Kare Eskişehir ile buluştu.
Atilla Dorsay’ın “Yeşilçam’dan Bugüne Türk Sineması” adlı söyleşisi ile başlayan İf Kare Eskişehir’de; Ava, Dans Eden Kızlar, Yüzleşme, Jane ve Kötü Kız filmlerinin gösterimi yapıldı. Sinemaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği film gösterimlerine festival boyunca yaklaşık 2 bin kişi katıldı.
İf Kare Eskişehir Sinema Yazarı ve Eleştirmen Fırat Sayıcı’nın “Türkiye’de ve Dünya’da Kısa Film” konulu söyleşisi ile sona erdi. Moderatörlüğünü Sezgin Sönmez’in yaptığı söyleşide kısa filmler masaya yatırıldı.

“Sayı arttıkça kalite düştü”
20 yıl önce kısa film yapmanın çok zor olduğunu, kısa film çekmek için gerekli olan malzemelerin o dönem çok pahalı ve az sayıda olduğunu belirten Sayıcı ,“Kurgu olanakları çok zordu, ışık ya da ses malzemesi bulamazdınız. Yılda ortalama 50-60 film çekilirdi. Bunların arasından da çok iyi yönetmenler çıktı” ifadelerini kullandı. Yeşim Ustaoğlu, Dervis Zaim ve Nuri Bilge Ceylan’ı örnek gösteren Sayıcı, teknolojinin gelişmesi ile kısa film sayısının da arttığını, sayı arttıkça kalitenin düştüğünü vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.