Site Rengi

DOLAR 35,4846
EURO 36,5941
ALTIN 3.052,32
BIST 9.715,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 9°C
Yağmurlu
Eskişehir
9°C
Yağmurlu
Çar 5°C
Per 6°C
Cum 5°C
Cts 8°C

Odunpazarı’nda rögar ve kanalizasyonlarda kışlak mücadele

Odunpazarı’nda rögar ve kanalizasyonlarda kışlak mücadele
14.01.2025
A+
A-

Odunpazarı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, hastalık oluşturabilecek mikroorganizmaları taşıyan, bulaştıran, çevreye ve ürünlere zarar veren vektörlerle mücadelesini sürdürüyor. Bu kapsamda merkez mahallelerde kanalizasyon ve rögarlarda ilaçlama çalışmalarına devam eden ekipler, merkez mahallelerde bulunan 3200 rögar ve temiz su giderini termal fog (sıcak sisleme) yöntemi ile ilaçlıyor.

Vektörlerin kış aylarında barınma ve üreme alanları olarak kullandığı kanalizasyon hatları ve rögarlarda sıcak sisleme çalışması yapan Odunpazarı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilaçlama ekipleri, kışlak mücadelesi kapsamında merkez mahallelerde bulunan 3200 rögar ve temiz su giderinin her birini en az üçer kez, termal fog (sıcak sisleme) ile ilaçlıyor. Çevresel rahatsızlıkların önlenebilmesi amacıyla, kış aylarını rögar ve yer altı yapısında geçiren haşerelere karşı yapılan ve kışlak mücadelesi olarak adlandırılan uygulamanın önemine dikkat çeken yetkililer, bu çalışmaların Mart ayının sonuna kadar devam edeceğini, hava sıcaklığının 10 derece olması ile birlikte başlayacak larva mücadelesi ile devam edeceğini açıkladı.

İlaçlama ekipleri gerçekleştirdiği ilaçlama çalışmalarında teknolojiyi de yakından takip ediyor. Ekipler ilaçladığı rögar, su birikintisi, süs havuzu ya da arsalarda üreme kaynağı olabilecek bölgeleri tabletlerle sisteme giriyorlar ve hangi kaynağın sezon boyunca kaç kere ilaçlanması gerektiğini, kaynağın bir sonraki ilaçlamasının ne zaman olacağını takip ederek zamanında ve programlı bir çalışma gerçekleştiriyor.

Ekipler, ilaçlama çalışmaları sırasında Dünya Sağlık Örgütü (WHO) onaylı ve Sağlık Bakanlığından ruhsatlandırılmış, insan sağlığına zararı olmayan çevre sağlığı grubu ilaçlar kullanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.