Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

Otizmli bireylerin ailelerine verilecek psikolojik destekler görüşüldü

Otizmli bireylerin ailelerine verilecek psikolojik destekler görüşüldü
01.08.2025
A+
A-

Ulusal Otizm Konfederasyonu Genel Başkanı Fatma Kilci Kavas, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Aslan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, otizmli bireylerin eğitimi, öfke kontrolü ve müdahale yöntemleri, ailelere yönelik destek çalışmaları ve üniversite-konfederasyon iş birliğinde yürütülebilecek projeler masaya yatırıldı.

Prof. Dr. Adem Aslan, otizmli çocukların toplumsal yaşamda daha güçlü bir şekilde yer alabilmesi için bilimsel temelli çalışmalara önem verdiklerini belirterek, “Otizmli bireyler ve ailelerinin hayatını kolaylaştıracak her türlü çalışmaya üniversite olarak destek vermeye hazırız” dedi.

Ziyaret sonrası konuşan Ulusal Otizm Konfederasyonu Genel Başkanı Fatma Kilci Kavas ise, “Hocamızın otizme olan hassas yaklaşımı, özel çocuklarımıza gösterdiği yakın ilgi ve desteği bizim için çok kıymetli. Bu iş birliğinin, otizmli bireyler için farkındalığı artıran ve somut çözümler üreten projelere dönüşmesini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Görüşmenin, otizm alanındaki bilimsel çalışmaların güçlendirilmesi ve toplum genelinde farkındalık oluşturulmasına yönelik önemli bir adım olduğu vurgulandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.