Site Rengi

DOLAR 33,9925
EURO 38,0516
ALTIN 2.826,68
BIST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 19°C
Paz 22°C
Pts 25°C

Pazarcı esnafı yazlık meyvelerin satışlarından memnun değil

Pazarcı esnafı yazlık meyvelerin satışlarından memnun değil
20.08.2024
A+
A-

Bu yıl yazlık meyve üretiminin verimli geçmesi nedeniyle yaşanan bolluk Eskişehir’de pazar tezgahlarına yansırken, esnaf geçen seneye nazaran daha uygun olmasına rağmen müşterilerin hala fiyatları eleştirdiğini, satışların düştüğünü söyledi.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte pazar tezgahlarında yer bulan üzüm, şeftali, armut ve erik gibi yazlık meyvelerin satışları sürüyor. Bu sene üretimin ve verimin fazlalaşması nedeniyle tezgahlardaki bolluk devam ederken, esnaf buna rağmen satışların düşük olduğunu söyledi. Verimin artmasıyla kalitenin düştüğünü ve insanların yediklerinden hiçbir şekilde tat alamadığını ifade eden pazarcılar, vatandaştan da bekledikleri ilgiyi göremediklerini belirtti. Ayrıca birçok müşterinin şartlar ne olursa olsun kendilerine hep eleştiren bir tavırla yaklaştığını dile getiren esnaf, tezgahlardaki güncel fiyatların uygun olduğunu düşündüklerini kaydetti.

“Bu sene üretim aşırı ancak talep yok”

Pazarcı esnafı Uğur Leylek, “Bu sene üretim aşırı ancak talep yok. Çünkü herkes bilinçsiz üretime başladı. Çok olsun, nasıl olursa olsun. Verim arttığı için kalite düştü. Meyve ve sebzelerde hiçbir şekilde kalite olayı kalmadı. O yüzden kimse yediğinden hiçbir şekilde tat almıyor. Maliyet ve işçi masrafları da aldı başını gitti. Gübre ve mazot masrafı ona keza. Ancak alınan verime rağmen vatandaşın da ilgisini az görüyoruz. Bolluk olunca insan özlemiyor. Bir gün bulamayıp da ertesi gün bulduğu zaman insanlar özlerdi. Şimdi öyle olaylar yok. İstediğini istediğin zaman bulabiliyorsun. Müşteriyi hiçbir şekilde memnun edemezsin ki. Sen verdikçe daha fazlasını ister. Ben bir pazarcı olarak şu an tezgahlardaki fiyatların uygun olduğunu düşünüyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.