Site Rengi

DOLAR 34,4807
EURO 36,4050
ALTIN 2.957,53
BIST 9.362,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 17°C
Cts 1°C
Paz 2°C
Pts 3°C

Prof. Dr. Günay Kadına Karşı Şiddeti Önleme Eylem Planını Değerlendirdi

Prof. Dr. Günay Kadına Karşı Şiddeti Önleme Eylem Planını Değerlendirdi
02.07.2021
A+
A-

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı’na dair açıklamada bulundu. Prof. Dr. Günay açıklamasında, ‘’Şiddet, toplumun her kesiminde ve hayatın her alanında mücadele etmemiz gereken bir konu. Kadına karşı işlenen şiddet suçlarıyla ise çok daha dikkatle ve kararlıkla mücadele etmemiz gerekiyor. Kadın bir toplumun temelidir. Toplum huzura, barışa, refaha kavuşmak istiyorsa bu yol kadınlardan geçer. Kadın mutluysa aile mutludur, aile mutluysa toplum mutludur. Gelecek nesiller özgüven ve sevgi ile şekillenir. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı bu eylem planı, kadınlarımıza verdiğimiz değerin, önemin ve kadına karşı şiddetle mücadele konusunda kararlılığımızın da bir göstergesidir. Yapılan birçok düzenleme ile, ülke olarak kadına karşı şiddetle mücadelede daha ileri bir aşamaya geçiyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

 

5 ANA HEDEF, 28 STRATEJİ VE 227 FAALİYET

Prof. Dr. Günay planın içeriği ile alakalı, ‘’2025 Yılına kadar uygulanacak bu eylem planı, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, medya mensupları, üniversiteler, uluslararası kuruluşların temsilcileri, kısaca ilgili tüm paydaşların katkılarıyla hazırlandı. İlk olarak bu eylem planına katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür ediyoruz. Eylem planı 5 ana hedef, 28 strateji ve 227 faaliyet şeklinde yapılandırıldı.  İlk hedef şiddetle mücadele mevzuatının gözden geçirilmesini, ikinci hedef şiddetle mücadele anlayışının tüm plan ve politikalara yerleştirilmesini, üçüncü hedef koruyucu ve önleyici hizmetlerin etkili sunulmasını, dördüncü hedef toplumsal farkındalık ve duyarlılığın artırılmasını, beşinci hedef ise sistematik, güvenilir ve karşılaştırılabilir verilerin toplanması ve istatistiklerin belirlenmesini kapsamaktadır. Özetle, bütüncül yaklaşımla hazırlanan bu plan ile kadına karşı şiddetin tamamen ortadan kalkmasını amaçlıyoruz.’’ Şeklinde açıklama bulundu.

 

HERKES İÇİN HER TÜRLÜ ŞİDDET İLE MÜCADELE

Toplumsal şiddetle mücadeleye dikkat çeken Günay “Kanun, şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi bulunan kadınları, çocukları ve erkekleri korumayı amaçlıyor. Şiddete uğrayanın kadın veya erkek, çocuk veya yaşlı, engelli veya engelsiz olması fark etmiyor. Kanun herkesi koruma altına alıyor.  Önleyici, koruyucu, eğitici ve cezalandırıcı boyutlarını görüyoruz. Şiddet Türkiye’nin tüm illerinde faaliyet gösteren 360 sosyal hizmet merkezimiz bünyesinde oluşturulan Şiddetle Mücadele İrtibat Noktası ‘ŞÖNİM’ler ve KADES uygulaması şiddet mağdurları için bir güvence.  Pilot olarak 15 şehirde yürütülen elektronik kelepçe uygulaması 81 ile yaygınlaştırılıyor. Şiddet faillerinin ve şiddet uygulama potansiyeli olanların öfke kontrolünü sağlayabilmesi için eğitimler planlanıyor. En önemlisi şiddet eylemlerinin orantılı şekilde cezalandırılmasını sağlanacak. 4. Yargı Paketinin kapsamında şiddetle mücadeledeki düzenlemeler de bulunuyor.”

 

HERKES BİLGİ SAHİBİ OLMALI VE DESTEK VERMELİ

Prof. Dr. Günay, ‘’Bu tarz toplumsal konularda, toplum mutabakat da çok önemlidir. Bu planı herkes okumalı, bilgi sahibi olmalı ve desteklemeli. Bu toplumun her bir ferdi için, geleceğimiz için önemli ve değerli bir görev bu. Toplum olarak son dönemlerde tanık olduğumuz çocuk istismarı davaları toplumun vicdanını sızlatıyor, onarılmaz yaralar açıyor. Her davanın her şeyden önce bir birey ve toplum olarak takipçisiyiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.