Site Rengi

DOLAR 34,4810
EURO 36,4043
ALTIN 2.960,81
BIST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 17°C
Cts 1°C
Paz 2°C
Pts 3°C

Rektör Prof. Dr. Kemal Şenocak TV100 Canlı Yayınında ESOGÜ’yü Anlattı

Rektör Prof. Dr. Kemal Şenocak TV100 Canlı Yayınında ESOGÜ’yü Anlattı
27.05.2021
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak Tv100 kanalında yayımlanan “Üniversite Yolunda” programına konuk oldu. ESOGÜ’nün fiziki ve sosyal imkanları, eğitim olanakları ve kadrolarına ilişkin bilgiler paylaşan Prof. Dr. Kemal Şenocak üniversite adaylarına seslendi.Prof. Dr. Kemal Şenocak üniversitede yürütülen güncel çalışmalardan ve gelecek planlarından da bahsetti.

Yeni kurulan Hukuk Fakültesine ve Uçak Mühendisliği bölümüne 2021-2022 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınmasının planlandığını belirten Prof. Dr. Kemal Şenocak bu bölümlerin akademik altyapılarının asgari düzeyde tamamlandığını ve güçlendirilmeye devam edildiğini ifade etti. Uçak Mühendisliği bölümünün savunma sanayi ve özel sektör kümelenmesinin olduğu Eskişehir için kritik bir yeri olduğunun altını çizen Prof. Dr. Şenocak, bu bölümde uygulamalı eğitime büyük önem verildiğini, öğrencilerin havacılık sektörü ile bağlantı içinde bir eğitim alacağını kaydetti.

Prof. Dr. Kemal Şenocak’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar arasında uzaktan eğitim alanında başlatılan çalışmalar da yer aldı. Pandemi süreci ile birlikte yoğunlaşan uzaktan eğitim altyapı çalışmalarının yalnızca bugünün ihtiyaçlarını hedeflemekle kalmayacağını vurgulayan Prof. Dr. Şenocak, virtual (sanal) üniversite altyapısı oluşturmak üzerine çalıştıklarını ifade etti. Bu kapsamda virtual patient (sanal hasta) ve sanal gerçeklik laboratuvarları geliştirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Şenocak, bu sistemle özellikle tıp fakültesi öğrencilerine gerçeğe yakın uygulama deneyimlerini sanal olarak sağlamanın mümkün olacağını belirtti.                                                      

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.