Site Rengi

DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3.006,41
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 1°C
Çok Bulutlu
Eskişehir
1°C
Çok Bulutlu
Paz 2°C
Pts 3°C
Sal 4°C
Çar 7°C

Sazak, Çiftçinin Derdine Derman Arıyor

Sazak, Çiftçinin Derdine Derman Arıyor
27.01.2021
A+
A-

MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, son zamanlarda artan gübre fiyatlarını meclis gündemine taşıyarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a soru önergeleri yöneltti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da: “Yağ, bakliyat, sebze ve meyvede fiyatlar öncelikli meselemiz. Vatandaşın gıda ürünlerini daha ucuza tüketmesi lazımi diyerek dikkat çektiği gıda enflasyonunu gündeme getiren MHP’li Sazak: “Yükselen fiyatlar ile alım gücünün azalması sonucunda, dönüm başı atılan gübre kilosunda düşüş olmakta ve çiftçilerimiz ürün verimliliği ile kalitesinin düşmesi riski ile karşı karşıya kalmaktadır” dedi.

Tarımsal üretimde önemli yer tutan tohum, yem, pestisit ve enerji giderlerinde de artış olmasına dikkat çeken Milletvekili Sazak soru önergelerinde çiftçilerin en yoğun kullandığı gübre fiyatlarının son bir yılda TÜİK tarafından açıklanan tarımsal girdi fiyat endeksi ile döviz kurlarındaki artışın üzerinde olduğunu vurguladı.

MHP’li Sazak’ın bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a yönettiği sorular şu şekilde:
1) Artan gübre fiyatları ile ilgili Bakanlığınız bir inceleme gerçekleştirmiş midir? Gerçekleştirdiyse sonuçları nelerdir?
2) Gübre fiyatlarının düşmesine yönelik bir çalışma Bakanlığınız tarafından yürütülmekte midir?
3) Gübre fiyatlarının ve piyasasının Rekabet Kurumutarafından incelemeye alınması hususunda bir girişim planlanmakta mıdır?
4) Bakanlığınız tarafından 2020 yılında kaç gübre firması denetlenmiştir?
5) 2020 yılında çiftçilerimize ne kadar gübre desteği sağlanmıştır?
6) Çiftçilerimize 2021 yılı için ne kadar gübre desteği bütçesi ayrılmıştır?
7) Çiftçilerimize ucuz girdi sağlamak adına yürütülen çalışmalar nelerdir?
8) Bakanlığınızın gıda enflasyonu ile mücadele konusundaki çalışmaları nelerdir?

https://imgyukle.com/i/HG0rVn

https://imgyukle.com/i/HG0Xds

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.