Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

SİBER İKİZ projesi başlangıç toplantısı ESOGÜ’de gerçekleştirildi

SİBER İKİZ projesi başlangıç toplantısı ESOGÜ’de gerçekleştirildi
18.06.2025
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOM)’nin alt yüklenici olduğu Dijital İkiz Temelli Akıllı Saldırı Tespit ve Savunma Sistemi (SİBER İKİZ) Projesi’nin başlangıç toplantısı geniş bir katılımla ESOGÜ’de gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili olarak ETTOM’dan yapılan açıklama şöyle:

“Savunma Sanayii Başkanlığı’nın Yeni Nesil Yapay Zekâ Yöntemleri Geliştirilmesi SAGA çağrısı kapsamında başlatılan SİBER İKİZ Projesi ile; çekişmeli saldırılara karşı dayanıklı, dijital ikiz ile güçlendirilmiş yapay zekâ temelli bir anomali tespit modeli ve pekiştirmeli öğrenme temelli ağ savunması algoritmaları geliştirilmesi hedeflenmektedir. Proje kapsamında gerçek askeri ağ sistem davranışlarının yüksek doğrulukla modellenmesi, veri akışında oluşabilecek anomalilerin tespiti, yapay zekâ tabanlı sistemlere karşı geliştirilen çekişmeli saldırıların algılanması ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çok katmanlı çalışmalar yürütülecektir. Bu projeye bizimle beraber alt yüklenici olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne ve ana yüklenici olan BTS Group’a teşekkür ederiz. Ülkemize hayırlı olmasını dileriz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.