Site Rengi

DOLAR 34,5311
EURO 36,1862
ALTIN 2.964,56
BIST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 17°C
Cts 0°C
Paz 1°C
Pts 2°C

Sıfır atık uygulamalarıyla çevre korunurken döngüsel ekonomi de destekleniyor

Sıfır atık uygulamalarıyla çevre korunurken döngüsel ekonomi de destekleniyor

Operasyonlarından kaynaklı atıkları ayrıştıran ve merkez ofislerine sıfır atık yönetim sistemi kuran elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, geçtiğimiz yıl toplam 9,9 ton değerlendirilebilir atığı döngüsel ekonomiye kazandırdı.
Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ta elektrik dağıtım hizmeti sağlayan elektrik dağıtım şirketi Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ) çevre, insan sağlığı ve tüm kaynakların korunması hedefiyle atık yönetimine yönelik yatırımlar gerçekleştiriyor. Operasyonlarından kaynaklı atıkları ayrıştıran ve merkez ofislerinde sıfır atık yönetim sistemi kuran OEDAŞ bu sayede hem çevreyi koruyor hem de döngüsel ekonomiye katkı sağlıyor. OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, 18 Mart Küresel Geri Dönüşüm Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, atık yönetimi çalışmaları ve sıfır atık hedefleri hakkında bilgi verdi.

“Atıklarımızı azaltıyor, kalanları ekonomiye kazandırıyoruz”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen ‘Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi’ne sahip olduklarını söyleyen Yalçın, “Operasyonlarımız kapsamında oluşan atık malzemeleri sınıflandırarak uygun koşullarda depoluyor, ardından yetkili geri kazanım tesislerine teslim ediyoruz. Her yıl daha da geliştirdiğimiz iyi uygulamalar neticesinde 2023 yılında 4,3 ton kağıt, 1,5 ton plastik, 2,5 ton cam, 68 kilogram metal, 23 kilogram atık pil ve 1,4 ton karışık atık olmak üzere toplam 9,9 ton değerlendirilebilir atığı ekonomiye kazandırdık. Atıklarımızı yalnızca ayrıştırmakla kalmıyor aynı zamanda miktarını da azaltıyoruz” dedi.

Yalçın, 2023 yılında ekonomiye kazandırdıkları 9,9 ton atık sayesinde elde ettikleri kazanımları ise şöyle açıkladı;
“Atık yönetim uygulamalarımız ile 84 ağacı kesilmekten kurtarırken sera gazı emisyonumuzu 41,7 ton azalttık. Ayrıca 6 bin 636 litre petrol, 560 ton ham madde, 138 metreküp su ve 224 bin 472 kWh enerji tasarrufu sağladık.”
“Çevresel sürdürülebilirlik çalışmalarımızla sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz”OEDAŞ’ın sıfır atık vizyonu hakkında da bilgi veren Yalçın, “2030 yılında, 2023 yılına kıyasla atıklarımızı yüzde 50 oranında azaltmayı, 2050 yılında ise sıfır atığa ulaşmayı hedefliyoruz. Bu hedefimizin yanı sıra karbon ayak izimizin azaltılmasına dönük ağaçlandırma çalışmalarımız, biyoçeşitlilik uygulamalarımız ve yenilenebilir enerji yatırımlarımız gibi çevresel sürdürülebilirliğe yönelik çalışmalarımızla da hizmet verdiğimiz bölgeden başlayarak ülkemize ve dünyamıza karşı sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.