Site Rengi

DOLAR 34,2041
EURO 37,8064
ALTIN 2.916,89
BIST 9.012,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Açık
Eskişehir
24°C
Açık
Per 27°C
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 22°C

Sobacılar kışa hazırlanıyor

Sobacılar kışa hazırlanıyor
02.10.2024
A+
A-

Eskişehir’de sobacı esnafı Gökhan Duru, vatandaşların ısınma ihtiyacını karşılamak için hazırlıklara başladığını belirtirken, baca temizliği hakkında öneriler de bulundu.

Kış aylarına girilmesiyle beraber ısınma için kullanılan sobaların satışları arttı. Esnaf boru ve kuzine yaparak kışa hazırlıklarını sürdürüyor. 28 yıllık sobacı esnafı Gökhan Duru; kuzine, yuvarlak döküm, döküm ve şömine sobaları müşterilerle bir araya gelmeye hazırlıyor. Sobacı esnafı Duru, müşterilerin bilinçlendiği için döküm soba tercih ettiğini belirtirken baca temizliğinin profesyonel ekipler tarafından yapılması gerektiğini vurguladı. Gökhan Duru, “İşlerimiz yaz sezonuna göre oldukça yoğunlaştı. Özellikle ekim ayından sonra daha da yoğun oluyoruz. Kışa hazırlıklarımız başladı. Boru ve kuzine sobalar yapıyoruz. Kuzine soba, yuvarlak döküm soba, döküm soba, şömine sobalarımız mevcut. Kırsal kesimlerde yaşayan insanlar kuzine sobayı tercih ediyor. Hobi bahçesi olan müşterilerimiz ise şömine sobalara ilgi gösteriyor. Eskişehir’de baca temizliği yapan 7 ila 8 adet firma var. Borunun sobadan bacaya kadar bir bağlantısı mevcut, orayı müşteriler kendi temizleyebilir” dedi.

“Müşterilerin ayda bir baca temizliği yaptırmaları lazım”

Müşterilerin gece yatmadan önce sobaya kömür atmaması gerektiğini kaydeden Duru, “Baca temizliği ise profesyonel ekip tarafından yapılırsa çok daha iyi olur. Müşteriler bilinçlendiği için döküm soba tercih ediyor. Yüzde 90 döküm soba alınıyor diyebilirim. Döküm soba daha az tehlikelidir. En az tercih edilenler ise şeytan soba, cin sobası dediğimiz saç sobalardır. Müşterilerin ayda bir baca temizliği yaptırmaları lazım. Döküm kuzine ve şömine sobanın ömrü daha uzundur ve daha güvenilirdir. Gece yatarken sobaya kömür atılması en sık yapılan hatadır ve zehirlenmelerin yüzde 90’ı bu sebepten olur. Bu konuda dikkatli olunması gerekir” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.