SÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde ileri uygulama kliniği hizmete açıldı
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde, 65 yaş üstü, engelli ve hamile hastaları kapsayan “özel gruplara” yönelik çok amaçlı “İleri Uygulama Kliniği” hizmete açıldı.
SÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nimet Ünlü yaptığı açıklamada, “Özel grup” hastalara daha iyi bir sağlık hizmeti vermeyi amaçladıklarını söyledi. Bu doğrultuda fakülte bünyesinde, Aralık ayı itibariyle öncelikli hasta grubu olan hamile, yaşlı ve engelli hastalar için ’İleri Uygulama Kliniği’nin hizmete sunulduğunu ifade eden Prof. Dr. Ünlü, “Öncelikli hasta grubuna giren tüm hastalarımızın klinikler arasında dolaştırılmadan hizmet alacağı entegre bir klinik olan kliniğimizde tüm tedavileri, 4 bölümden uzmanlık asistanları yapmaktadır. Diş Hekimliği Fakültemizde Akademik Büro uygulaması bizden önceki idareci öğretim üyelerimiz tarafından başarıyla başlanmıştır. Fakültemizde tedavi olmak isteyen değerli öğretim üyelerimiz Akademik Büro’ya şahsen başvurarak öncelikli tedavi hizmetini ‘İleri Uygulama Kliniğimiz’de alabilmektedir. Ayrıca 0 (332) 223 12 92 numaralı telefonu arayarak da fakülteye gelmeden randevularının düzenlenmesi sağlanmaktadır” diye konuştu.
“Çocuklarımızı diş sağlığı konusunda bilinçlendirmek istiyoruz”
Prof. Dr. Nimet Ünlü, fakülte olarak 2018 yılı içinde en önemli hedeflerinden birinin de koruyucu diş hekimliği adına çocukların ağız-diş sağlığı açısından eğitilmesi olduğunu aktardı. Bu kapsamda, okullarda ağız-diş sağlığı taraması ve görsel öğelerle desteklenen “Dental eğitim programları” düzenleyerek geniş kitlelere ulaşmayı planladıklarını anlatan Prof. Dr. Ünlü, “Ayrıca Fakültemiz Pedodonti Anabilim Dalı’nda tedavi görenler arasında tedaviye kooperasyon gösteremeyen çocuklarımız için de bir sedasyon ve genel anestezi ünitemizle hizmet verebilmek için alt yapı hazırlıklarını başlatmış bulunmaktayız. Aralık 2016’da hedeflerimiz arasında yer alan içerisinde bir diş ünitinin hasta tedavi edebilir şekilde teşrifatı yapılarak düzenlenmiş bir gezici araç uygulamasını projelendirerek, uzmanlık ve lisans öğrencilerimizle birlikte sahada ağız-diş sağlığı hizmetine ulaşamayan halkımıza bu hizmeti götürmeyi de hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Bu anlamda, geçmişteki hedeflerimizin gerçekleştirilmesinde ve gelecek hedeflerimize de hızla koşmamızda büyük destekleri olan ve olacak olan fakültemizin tecrübeli akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.