Site Rengi

DOLAR 34,5167
EURO 36,1695
ALTIN 2.981,59
BIST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Yağmurlu
Cts 1°C
Paz 1°C
Pts 2°C
Sal 4°C

Şuhut’un tescilli yemeği çömlek içinde keşkek

Şuhut’un tescilli yemeği çömlek içinde keşkek
24.08.2024
A+
A-

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinin yöresel yemeği olan ve çömlekte özel olarak yapılan tescilli keşkek, vatandaşları tarafından yoğun ilgi görüyor.

Şuhut’ta herkesin sevdiği yöresel tescilli keşkek yemeğine Türkiye’nin dört bir tarafından gelen misafirler de büyük ilgi gösteriyor. Esnafın da iş yerlerinde sabah kahvaltısı olarak tükettiği vazgeçilmez yöresel yemeğin ustası İsmail Aydoğmuş, 15 yıldan beridir keşkek pişirip ilçe halkına ve misafirlere sunduğunu söyledi.

Aydoğmuş konuşmasını şöyle sürdürdü, “Yöremize has olan keşkek belki de bir asırdan beri ilçemizde bilinmekte ve keyifle yenilmektedir. Biz de kendi işletmemizi açtıktan sonra sürekli olarak devamını sağladık. 15 Yıldan beri gelen müşterilerimize ikram ediyoruz. Akşamdan hazırlanan ve içinde, göce, löp et ve zıpkın (etli kuyruk kemiği) olan keşkeği fırına sürüyoruz. Sabaha kadar sönük olan fırında kendi halinde pişiyor ve sabah bunun dövme işleminden geçirdikten sonra müşterilerimize servis ediyoruz” dedi.

İşletme sahibi Veli Akkaya konuyla ilgili açıklamalarında, “Biz 15 yıldan bu yana bu işi tecrübeyle yapmaktayız. Müşterilerimize keşkeğimizi tattırmaya tatmayanların da tadına bakması için işletmemize bekliyoruz” dedi.

Restoran Müşterisi Dudu Pamuk ise, “Kasabalı değilim ama 20 yıldır burada görev yapmaktayım. Keşkeği her gün yemek istesem her gün yiyebilirim tadı harikadır. Ben Afyonkarahisar merkezden geliyorum tadı müthiş. Keşkeği her gün yiyebilirim yani bunu tüm Türkiye bilmeli ve duymalı” dedi.

Restoran müşterisi Cuma Özbek de konuyla ilgili açıklamalarında, “Ben özellikle buraya keşkek yemek için geldim. Genelde keşkeği öğlen yiyorum. Herkese tavsiye ederim” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.