Site Rengi

DOLAR 34,3365
EURO 36,2220
ALTIN 2.833,80
BIST 9.420,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Yağmurlu
Cum 11°C
Cts 10°C
Paz 13°C
Pts 13°C

Tarım İl Müdürlüğünden yeni destekleme modeli

Tarım İl Müdürlüğünden yeni destekleme modeli
19.10.2024
A+
A-

Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ’Yeni Destekleme Modeli ve Tarımsal Üretim Planlaması Eğitim Toplantıları’ devam ediyor.

Bilecik’te 2025-2027 üretim yıllarını hedefleyen Tarımsal Üretim Planlaması, Su ve Üretim Planlamasını merkeze alan ‘Bitkisel Üretimde Yeni Destekleme Modeli ve Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde yapılan, çiftçilerin kayıt işlemlerini kolaylaştıran değişiklikler hakkında; merkeze bağlı Beyce köyünde toplantı düzenlendi. Tarım İl Müdürlüğü teknik personellerince bilgilendirme eğitimi yapılarak, üreticilerle istişarelerde bulunuldu.

Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, 5 Nisan 2023 tarihinde 5488 sayılı Tarım Kanunu’nda yapılan değişiklikle tarımsal üretim planlanması konusunda bakanlıklarına yetki verildiğini anlatarak, “Tarımsal üretimin planlanması, gıda güvencesi ve güvenliğinin sağlanması, verimliliğin artırılması, çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması için bakanlıkça belirlenen ürün veya ürün gruplarının üretimine başlanmadan önce izin alınması zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsamda ürünlerin arz ve talep miktarı dikkate alınarak tarım havzası veya işletme bazında hangi ürün veya ürün gruplarının üretileceğinin belirlenmesi, stratejik ürünlerde arz güvenliğinin korunması, ülke ihtiyacına göre asgari ve azami üretim miktarlarının tespit edilerek, arz fazlası veya eksikliğinin oluşmasının önüne geçilmesi sağlanacaktır. Böylece üreticimizi koruyup güçlendirirken, tüketicimizin de artan refahtan pay alması sağlanacaktır. Bu doğrultuda Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli hakkında İl Ve İlçe Müdürlüklerimizce üreticilerimize bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.