Site Rengi

DOLAR 34,5364
EURO 36,0125
ALTIN 3.008,10
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cts 1°C
Paz 2°C
Pts 4°C
Sal 5°C

Tip1 Diyabetli Çocukların Parmakları Yılda 4380 Kez Deliniyor

15.08.2019
A+
A-

Türkiye'de ve Eskişehir'de 'Tip1 Diyabet' tedavisi alan çocuklar ve gençler sorunlarına çözüm aramak için bu yılda 14 Kasım Dünya Diyabetliler Gününde biraraya geldiler.
'Tip1 Diyabet' hastalığıyla mücadele eden çocuklar ve aileleri zaman zaman biraraya gelerek sorunlarının çözümü için çare aradıklarını belirtiler. Grup Sözcüsü Betül Aktaş Alsan:
"Biz, aslında bugünü kutlamıyoruz. Kutlanacak bir durum da yok ama bir arada olmak ve sorunlarımızın çözümü için konuşmak amacıyla 4 Kasım Dünya Diyabetliler Günü'nde buluştuk. 'Neden 14 Kasım' derseniz insulini bulan Frederick Banting'in doğum günü.

İlk olarak 2014 yılında rahmetli Öyküm Solak sayesinde bir araya geldik. O zamandan bu zamana kadar büyük bir aile olduk. Bugün de 75 kişinin katılımı ile kahvaltı düzenledik. Amacımız çocuklarımızın yalnız olmadığını gösterip birbirimize destek olmak, sorunlarımızı ulaşabildiğimiz mercîlere anlatmak. Bugün bizi Eskişehir milletvekilimiz Harun Karacan ve Mavi Radyo Haberötesi Haber Müdürü Saadet Yörükçü yalnız bırakmadılar. Harun Karacan, bizleri ve çocuklarımızı dinledi. Çığ gibi büyüyen sorunlarımızı Ankara'ya taşımak amacıyla bizden bilgi aldı. İnşallah sorunlarımıza bir an önce çözüm bulunur.

Bizim çocuklarımızın hayatı parmak uçlarında. Nedenini sorarsanız eğer; şekerini kontrol altında tutmak için günde 12 kere, yılda 4380 kere delinen o küçücük parmak uçları diyabetle geçen 10 yıl. Gerisini siz hesap edin!"

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.