Site Rengi

DOLAR 35,5029
EURO 36,5870
ALTIN 3.058,99
BIST 9.715,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 5°C
Çok Bulutlu
Eskişehir
5°C
Çok Bulutlu
Per 6°C
Cum 6°C
Cts 8°C
Paz 9°C

‘Türkiye’deki Mesleki ve Teknik Eğitimin Görünümü ve Sektörle İlişkiler’ çalıştayı gerçekleştirildi

‘Türkiye’deki Mesleki ve Teknik Eğitimin Görünümü ve Sektörle İlişkiler’ çalıştayı gerçekleştirildi
14.01.2025
A+
A-

Eskişehir’de gerçekleştirilen ‘Türkiye’deki Mesleki ve Teknik Eğitimin Görünümü ve Sektörle İlişkiler’ çalıştayı ile göçmen iş gücüyle kaynak ve hedef ülkelerdeki iş açığının kapatılması hedefleniyor.

Bir otelde gerçekleştirilen çalıştay programı, yoğun katılımla başladı. Çalıştay çerçevesinde ilk olarak, Proje Yürütücüsü Doç. Dr. M. Cem Babadoğan, program ve etkinlikler hakkında açıklamalarda bulundu. Ayrıca, Horizon projesine ilişkin kısa bir tanıtım yaptı. Sonrasında, İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi (IGAM) Müdürü Metin Çorabatır tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi. Araştırma sonuçlarının sunulmasıyla devam eden çalıştay programının 3 oturumun tamamlanması ile sona ereceği belirtildi.

Göçmen iş gücüyle kaynak ve hedef ülkelerdeki iş açığının kapatılmasıhedefleniyor

Paylaşılan bilgiye göre, ‘Sürdürülebilir ve Adil Göç Modelleri İçin Beceri Ortaklıkları – Skill Partnerships for Sustainable and Just Migration Patterns (SKILLS4JUSTICE)’ adlı Horizon projesi Avrupa Birliği tarafından destekleniyor. Litvanya liderliğinde yürütülen projede Avrupa Birliği ülkeleri (Fransa, Almanya, İtalya, Polonya, Litvanya) ile Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkeler (Türkiye, Birleşik Krallık, Norveç, Kuzey Makedonya, Ukrayna, Etiyopya) arasındaki beceri eksikliklerini analiz edilerek, göçmen iş gücüyle kaynak ve hedef ülkelerdeki iş açığının kapatılması hedefleniyor. Projenin Türkiye ayağı Ankara Üniversitesi sorumluluğunda 8 kişiden oluşan bir ekiple yürütülüyor.

1 Kasım 2023 tarihinde başlayan SKILLS4JUSTICE projesinin 30 Kasım 2026 yılında tamamlanacağı açıklandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.