Site Rengi

DOLAR 34,0030
EURO 37,8554
ALTIN 2.820,23
BIST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
25°C
Parçalı Bulutlu
Sal 24°C
Çar 23°C
Per 23°C
Cum 23°C

Türkiye’ye Örnek Okulda Yeni dönem Kayıtları sona erdi

Türkiye’ye Örnek Okulda Yeni dönem Kayıtları sona erdi

Eskişehir sanayisinin geleceğini şekillendirecek nitelikli iş gücünün eğitim merkezi olan Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 2024-2025 eğitim öğretim sezonu öncesinde ön kayıt için 1367 öğrenci başvurdu. Yapılan mülakatlar ve değerlendirmeler sonucunda 390 yeni öğrenci EOSB Meslek Lisesine kayıt yaptırmaya hak kazandı.

Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından 2019-2020 eğitim öğretim döneminde açılan ve elde ettiği başarılarla Türkiye’de örnek okul olarak gösterilen Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerin ve ailelerinin gözdesi haline geldi.

Yeni eğitim öğretim yılında da en çok tercih edilen okullardan biri olan Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ön kayıtlarda 1367 öğrenci başvuruda bulunurken, iki hafta süren mülakatlar ve değerlendirmeler sonrası başarılı olan 390 öğrenci okula kayıt olmaya hak kazandı.

  • 390 kişilik kontenjan için 1367 öğrenci başvuru yaptı

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir sanayisinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla 2019-2020 eğitim öğretim sezonunda hizmete açılan Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kısa sürede şehirde en çok tercih edilen özel okullardan biri olduğunu belirtti. Başkan Küpeli, her kayıt döneminde okula yapılan başvuru sayısında ciddi bir artış yaşandığını ifade ederek, “Sanayimizin ihtiyaç duyduğu yetişmiş iş gücünü sağlamak amacıyla hizmet veren okulumuz, kısa sürede hem öğrencilerimiz hem de velilerimizin gözdesi haline geldi. Her geçen yıl başvuru sayısında artış büyük bir gözlemliyoruz. Geçtiğimiz yıl okulumuza 1200’ün üzerinde öğrenci başvururken, bu yıl sayı 1367’ye yükseldi. Başvuru sayısının yüksek olması nedeniyle en iyi öğrencileri seçmek amacıyla, öğrencilerimiz belirlenen kriterler doğrultusunda mülakatlara alındı.

Burada en önemli kriterimiz seçtiğimiz gençlerin sanayide çalışmayı gönülden istemesi ve yetenekli olmalarıydı. İki hafta süren yoğun mülakatlar sonucunda 390 öğrencimizi seçerek okulumuza kabul ettik. Okulumuza girmeye hak kazanan evlatlarımızı ve ailelerini şimdiden kutluyorum. Doğru bir seçim yaptılar. Dört yıl sonra her bir gencimiz kendi mesleğinde en iyi donanıma sahip olacak şekilde okulumuzdan mezun olacak. Şimdi önlerinde yoğun bir mesleki eğitim dönemi onları bekliyor. Eskişehir sanayiinin geleceğinde görev alacak bu gençlerimiz, inşallah dört yıl sonra başarıyla okulumuzdan mezun olacak ve sanayimize büyük katkılar sağlayacaklar” dedi.

Şehrimizin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamaya devam edeceğiz

Başkan Küpeli, meslek lisesine olan yoğun talebin, yapılan yatırımın doğruluğunu ve bu yatırımın ciddi bir karşılık bulduğunu kanıtladığını belirterek, “Sanayicilerimiz ve ülkemiz için iyi işler yapmaya devam edeceğiz. Okulumuz, kurulduğu günden bu yana gerek verilen eğitimle gerekse istihdamda elde ettiği başarılarla ve ayrıca velilerin tercih sıralamasında ilk sıralarda yer almasıyla doğru kararların ne denli etkili olduğunu gösteriyor. Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, şehrimizin nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamaya ve sanayicilerimize katkı sağlamaya kararlılıkla devam edeceğiz. Gençlerimiz bizim en önemli servetimiz, onları en iyi şekilde kendi alanlarında ve mesleklerinde eğitirsek gelecekte sanayimiz ve iş dünyamız o kadar emin ve güçlü ellerde olur” şeklinde konuştu.

Okulumuzda şehir dışından da başvurular oldu

Eskişehir OSB Başkan Vekili ve Okul Temsilcisi Metin Saraç, ortaya konan vizyon sonucu Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kısa sürede Türkiye’nin en iyi okulları arasında yerini aldığını ifade etti. Saraç, bu yıl şehir dışından da başvuruların olduğunu belirterek, “Bu yıl sadece şehrimizden değil, şehir dışından da başvuru yapan öğrencilerimiz oldu. 1367 başvurudan okul ve LGS başarı puanına göre 450 öğrenci mülakata çağrıldı. İki aşamalı bir sistemle yapılan mülakatlar sonrası, makine ve tasarım teknolojileri alanına 120 öğrenci, metal teknolojileri alanına 90 öğrenci, endüstriyel otomasyon teknolojileri alanına 60 öğrenci, elektrik-elektronik teknolojileri alanına 60 öğrenci ve plastik teknolojileri alanına 60 öğrenci alımı yapıldı. Velilerimize ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

  • Öğrencilerimizden çok yönlü gelişim bekliyoruz

 

Öğrencilerden sadece akademik başarı beklemediklerini ifade eden Saraç, “Öğrencilerimizin akademik başarı yanında kültürel, sportif, teknolojik ve sosyal olarak da kendilerini mutlaka geliştirmelerini istiyoruz. Hayatta başarılı olabilmek için her iki yönü de güçlü tutmak durumundayız. Mülakatlarda da bu yönlere çok dikkat ettik.

Eskişehir ve ülkemiz sanayisinin nitelikli gelişimi için tüm gücümüzle, sosyal ve ekonomik sektörler ile iş birliği yaparak hem ulusal hem de uluslararası mesleki yeterliliğe sahip, Atatürk ilkelerine bağlı, vatan sevgisi, meslek ahlakı ve mesleki değerlerle donatılmış; yenilikçi, girişimci, yaratıcı, üretken, ekonomiye değer katan aranan iş gücü yetiştirmeye devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.