Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

TZOB Başkanı Bayraktar: “Çiftçimiz afetlerle, yüksek maliyetlerle ve yapısal sorunlarla mücadele ediyor”

TZOB Başkanı Bayraktar: “Çiftçimiz afetlerle, yüksek maliyetlerle ve yapısal sorunlarla mücadele ediyor”
27.05.2025
A+
A-

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım sektörünün dışarıdan bakıldığında kolay bir meslek gibi göründüğünü ancak üretimin her geçen gün zorlaştığını belirterek, “Kuraklık, don, dolu, sel ve hortum gibi afetlerle mücadele ederek çiftçilerimiz üretmeye devam ediyor” dedi.

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Kütahya merkeze bağlı Okçu köyünde üreticilerle bir araya geldi. Bölgede dondan zarar gören meyve bahçelerinde incelemelerde bulunan Bayraktar, çiftçilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Bayraktar, yaptığı açıklamada doğal afetlerin tarımsal üretim üzerindeki olumsuz etkilerine vurgu yaparak, “Biliyorsunuz, 6 Şubat’ta çok büyük bir deprem yaşadık. Aynı zamanda 65 vilayetimizde büyük bir don felaketiyle karşı karşıya kaldık. Birçok ürünümüz yüzde 100 oranında zarar gördü” ifadelerini kullandı. 2024 yılında bin 257 doğal afetin yaşandığına dikkat çeken Bayraktar, bu yıl da afetlerin sayısının ve şiddetinin arttığını ifade etti. Tarım sektörünün dışarıdan bakıldığında kolay bir meslek gibi göründüğünü ancak üretimin her geçen gün zorlaştığını belirten Bayraktar, “Kuraklık, don, dolu, sel ve hortum gibi afetlerle mücadele ederek çiftçilerimiz üretmeye devam ediyor” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.