Site Rengi

DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3.006,41
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 1°C
Az Bulutlu
Eskişehir
1°C
Az Bulutlu
Paz 2°C
Pts 3°C
Sal 4°C
Çar 7°C

Uzman Psikolog ruh sağlığının önemi hakkında konuştu

Uzman Psikolog ruh sağlığının önemi hakkında konuştu
10.10.2024
A+
A-

Acıbadem Eskişehir Hastanesi görev alan Uzman Psikolog Ümit Ege Canyurt, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle ruh sağlığının öneminden bahsetti.

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle Acıbadem Eskişehir Hastanesi görev alan Uzman Psikolog Ümit Ege Canyurt, ruh sağlığı hakkında bilgi verdi. Ruh sağlığını etkileyen olumsuz faktörler ve bunlardan korunmanın yollarından bahseden Uzman Psikolog Canyurt, tedavi yöntemlerine de değindi. Uzman Psikolog Ümit Ege Canyurt, ruh sağlığının kişinin sosyal hayatını doğrudan etkilediğinin altını çizdi.

“Erken tanı çok önemlidir”

Ruh sağlığının tespiti, tedavisi ve kişinin sosyal hayatına etkileri hakkında Uzman Psikolog Ümit Ege Canyurt şöyle konuştu;

“Ruh sağlığı bir insanın hayatının tüm noktasına yayılabilir. Ruh sağlığını etkileyen olumsuzlardan korunmak için düzenli kontrol ve farkındalık önemli olacaktır. Genetik faktörlerde düzenli kontrolü tavsiye ediyoruz. Bunun dışında da hepimizin zaman zaman terapiye ihtiyacı oluyor ve terapiye giderek ruhumuzun geri kalmış veya gelişmesi gereken bölümleri terapist yardımıyla bulunabilir ve tedaviye bu şekilde başlayabiliriz. Terapi sıklığı kişinin getirdiği konuya göre değişiklik gösterir. En fazla 15 gün aralık verilmesini tavsiye ediyoruz. Ama bazı durumlarda kişi terapiye entegre olamıyor. Bundan ötürü psikiyatriye yönlendiriyoruz. Bazen de sosyokültürel sebepler kişinin terapiye uygun olmamasını sağlayabiliyor. Erken tanı çok önemlidir. Bipolar, şizofreni, depresyon gibi hastalıklar ciddi bir şekilde ilerler ve kişiyi ölüme kadar sürükleyebilir. Bazı psikolojik rahatsızlıklar gözle görülebilir olabiliyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.