Site Rengi

DOLAR 32,5406
EURO 34,9537
ALTIN 2.456,26
BIST 9.876,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C

AK Partili Yalçın Süha Muzaffer’in İddiasını Sordu

AK Partili Yalçın Süha Muzaffer’in İddiasını Sordu
01.04.2021
A+
A-

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un kadın muhtara şiddet uygulamaktan ceza alan Özel Kalem Müdürü Şenol Durur ile ilgili söylediklerinin doğru olmadığı ortaya çıktı. Köşe yazarımız Süha Muzaffer’in bugünkü yazısında da işlediği ‘kadın muhtara şiddet’ olayında; kadına yönelik şiddete hep karşı olduğunu söyleyen, her fırsatta İstanbul Sözleşmesini savunan ve hatta evlenen çiftlere İstanbul Sözleşmesi dağıtan Kazım Kurt’un AK Partili Özlem Yalçın’ın Eskişehir’deki kadınların düşüncelerine tercüman olan sorusuna cevap veremediği öğrenildi.

Eskişehir’de, Odunpazarı Belediye Meclisi’nde, kadın muhtara şiddet uygulamaktan iki ayrı ceza alan Özel Kalem Müdürü Şenol Durur yeniden gündemde… Meclis toplantısında AK Parti meclis üyesi Özlem Yalçın, Kazım Kurt’a: “Kadın muhtara, bir kadına şiddet uygulamaktan ceza alan özel kalem müdürünüzü görevden alacak mısınız?” diye sormuş, Kazım Kurt: “Henüz kesinleşmiş bir karar yok”diyerek mahkeme kararının kesinleşmediğini ileri sürmüştü. Lakin Kurt’un bu sözlerinin doğru olmadığı ortaya çıktı. Yalçın, ceza kararlarının kesinleştiğini açıklayarak Kazım Kurt’a bir kez daha meclis kürsüsünden: “Sayın başkan geçen toplantıda size bir soru yöneltmiştim. Üst düzey bir personelinizin bir kadın muhtarı darp ettiği ve şiddet uyguladığı ile ilgili… Bir kadın meclis üyesi olarak sormuştum, siz de “Kesinleşmiş karar yok” demiştiniz. Fakat öğrendik ki, ceza davası kesinleşmiş, şiddet suçu sabitleşmiştir. Yani kesinleşmesi beklenecek bir ceza davası yoktur. Ayrıca bu ceza davasının da tüm hukuki süreci bitmiştir. Bununla beraber 2 Eylül 2020’de yaptığınız açıklamada, Odunpazarı Belediyesi’nde kadına şiddet uygulayan personelin iş akdini fesh edeceğinizi söylemiştiniz. Bu sözü de size hatırlatarak, üst düzey belediye personelinizin kesinleşmiş cezasını da göz önüne alarak, hala görevine devam ediyor mu, ediyorsa daha neyi bekliyorsunuz? Kadına yönelik şiddet konusundaki söylemleriniz sadece reklam ve PR açıklaması olarak mı kalacak? Biz kadın meclis üyeleri olarak size güvenmeli miyiz?” diye soru yöneltti.

“Senin soruna cevap yok!”
Toplantı boyunca çeşitli konularda tartışmalar yaşanırken en son söz alan ve uzun bir konuşma yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, bu konuların hepsiyle ilgili görüşlerini belirtti, açıklama yaptı, ancak Özlem Yalçın’ın sorusuna yanıt vermedi. Kazım Kurt, meclis toplantısını bitirip ayağa kalkarken Özlem Yalçın’a gülerek: “Senin soruna cevap yok” dedi.

Durur, kadın muhtar Elbir’i dövmekten yargılanmıştı 

Kırmızıtoprak Mahallesi eski Muhtarı Hidayet Elbir, Haziran 2018’de bir açılışta Odunpazarı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Şenol Durur’un kendisine saldırıp yumruk attığı şikayetiyle dava açmış, Şenol Durur ve üç belediye görevlisi kadın muhtara saldırmaktan Eskişehir 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmış; Durur ve diğer zanlılar “kasten yaralama” suçundan her sanığa 3’er bin lira adli para cezası vermişti.

Ayrıca geçen süre zarfında şiddet mağduru Hidayet Elbir; Şenol Durur ve söz konusu 3 belediye görevlisi hakkında ayrıca tazminat davası açmıştk ve Eskişehir 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki davada da Şenol Durur’un, Hidayet Elbir’e 20 bin lira tazminat ödemesine karar verilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.