Site Rengi

DOLAR 32,3505
EURO 35,1028
ALTIN 2.309,84
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Anadolu Üniversitesi’nin Projesi TÜBİTAK Tarafından Kabul Edildi

Anadolu Üniversitesi’nin Projesi TÜBİTAK Tarafından Kabul Edildi
03.06.2021
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim elemanı Araş. Gör. Dr. Sema Ekincek’in yürütücülüğünü, öğretim üyesi Prof. Dr. Semra Günay Aktaş ve Şenol Erten’in de danışmanlığını gerçekleştireceği “Geleceğin Şefleri Gastronomi Keşfinde” isimli proje TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Proje geleceğin şef adayı olan meslek lisesi öğrencilerinin; gastronomi ile ilişkili olan disiplinleri tanımaları, bilimsel bakış açılarını arttırmaları, doğa, bilim, sanat, kültür ve yemek arasındaki bağlantıyı kurabilmelerini amaçlıyor.

Proje geleceğin şef adayları olan meslek lisesi öğrencilerine coğrafi işaret, sürdürülebilir gıda, organik atıklar, gastro-turizm, yerel gıda, yöresel mutfak, moleküler gastronomi, gastronomi ve sanat, tabak tasarımı, foto safari ve yaratıcı drama gibi konulara yönelik olarak birçok etkinliğe yer vermeyi planlıyor. Projenin hayata geçebilmesi için Sivrihisar Belediyesi, Coğrafya Eğitimi Derneği, Eskişehir Kuzey Kafkas Karaçay-Balkar Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Eskişehir Aşçılar Derneği (ESASDER) destek verecek.

Proje süresince yapılacak atölye çalışmaları ve eğitimlere Prof. Dr. Nazlı Gökçe, Prof. Dr. Erdoğan Kaya, Doç. Dr. Hakan Sezerel, Dr. Öğr. Üyesi Hakan Çalışkan, Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Özoğul, Araş. Gör. Dr. Sevcan Sari̇baş, Araş. Gör. Setenay Si̇pahi, Öğr. Gör. Orhan Gazi̇ Ünver, Gıda Mühendisi Hali̇de Geranaz, Coğrafya Eğitimi Derneğinden öğretmenler Işın Erdoğan, Hatice Özgün ve Uğur Elmacı, Eskişehir Aşçılar Derneği Başkanı Kemal Kaya, aşçılar Serdar Şaylan ve Asli Atik, Serkan Tok, Sivrihisar Belediyesi’ndenHikmet Yıldız, Gülay Yudar ve Zeynep Çağlayan, Eskişehir Kuzey Kafkas Karaçay-Balkar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nden Nursafa Demiröz ve Zahide Eldemir katkılarını sunacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.