Site Rengi

DOLAR 32,3697
EURO 34,9815
ALTIN 2.326,16
BIST 9.090,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Atatürk’ün Eskişehir’e Gelişinin 102. Yıl Dönümü Düzenlenen Törenle Kutlandı

Atatürk’ün Eskişehir’e Gelişinin 102. Yıl Dönümü Düzenlenen Törenle Kutlandı
22.06.2022
A+
A-

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Eskişehir’i ilk ziyaretinin 102. yıl dönümü, Valilik Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Törene; Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Hasan Önal, Vali Yardımcıları, askeri ve mülki erkan, kamu kurum ve müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören; Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Önal’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Orhangazi Ortaokulu öğrencisi Mina Duyar ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Mustafa Gündüzöz şiir okudu.  Daha sonra Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Burgaç günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra Gençlik Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri tarafından “Sarı Zeybek” adlı halk oyunu gösterisi sunuldu. Tören, Vali Ayyıldız’ın Atatürk koşusunda dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermesiyle sona erdi.

Daha sonra Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ve beraberindeki protokol üyeleri, Atatürk’ün Eskişehir’e Gelişinin 102.  Yıl Dönümü dolayısıyla Valilik Meydanı’nda sergilenen, Atatürk’ün Eskişehir ziyaretleri sırasında çekilen fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisini gezdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.