Site Rengi

DOLAR 32,3752
EURO 35,0539
ALTIN 2.326,91
BIST 9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Başkan Candemir’den 19 Mayıs Mesajı

Başkan Candemir’den 19 Mayıs Mesajı
19.05.2022
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle bir mesaj yayımladı. Candemir mesajında:

“Ümidimiz gençliğimiz yükselerek var olsun”
“Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak yaktığı kurtuluş meşalesi bir asrı geçkin süredir büyük bir kor ile yanmakta ve yurdumuzun kıvancı, onuru ve gururu olmayı ilk günkü heyecanı ve itimadı ile devam ettirmektedir.

Bundan tam 102 sene önce Atatürk’ün muazzam bir karar ve irade ile Samsun’a çıkışı, bağımsızlığımıza musallat olan emperyalist mihraklara asla teslim olunmayacağının tam bir irade beyanı ve örneği olmuştur.

Bu irade beyanı aziz milletimizin istiklâline duymuş olduğu güven, inanç ve tavizsiz bağlılık muhakkak ki Samsun’a adım atılışın kuvvetli bir desteği ve gücü ile mümkün ve muteber olmuştur.

Dış mihraklara karşı muvaffak olunan bir meydan okumanın, zaferin eşsiz bir örneğidir. Aziz vatanımızı işgal ve istilaya yeltenenlere karşı Türk’ün kudretini ispat eden ve bağımsızlığını, içinde bulunulan durum ne kadar ağır olsa da, vazgeçilmez tarihi ve insanî bir hak olarak gören büyük irade, Samsun’a ulaşarak ilk ve en anlamlı millî hamlesini yapmıştır.

Türk milletinin iradesine ve hürriyetine zincir vurulmak istenmiş fakat emperyalist güçler, hain planları ile bu emellerine ulaşamayarak mağlup olmuş ve bitap düşerek Türk’ün kudretine şahit olmuşlardır. Bu aziz kudret, yurdumuzun dört bir yanına şanlı Türk Bayrağımızı bir daha hiç inmemek üzere gurur ve büyük bir yiğitlik örneği göstererek dikmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi: “Türk milletinin istibdat ve tahakkümle idare edileceğini zannedenler Türk’ü ve Türk tarihini bilmeyenler ve anlamayanlardır.” şüphesiz ki, Türk milleti mâziden istikbâle esarete asla teslim olmamıştır. Milli mücadelenin ateşini yakarak bir Anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğmasını başarmıştır. Mukaddes ve muhkem bir devlet olmanın adımları bu gün atılmıştır.

İşte 19 Mayıs 1919 Türk Milletinin bu yeniden doğuşunun başlanıgıcı olan bir gündür ve bizler için çok büyük bir anlam ve bilhassa öneme sahiptir. Türklüğün, selametine, felâhına ve kurtuluşuna vesile olan bugün Türk Milletinin adeta yeşeren umudu, bitmeyen heyecanı, tükenmeyen azmi olmuştur.

Fakat elzem bir husus vardır ki, bu şanlı mücadeleyi payidâr kılmak, yeşeren umudu kurutmamak yani bu zaferi sürekli kılmak için gençliğimize de büyük bir sorumluluk düşmektedir. Mustafa Kemal Atatürk de bunun yolunun gençlikten geçtiğini bilerek onların Ülkü sahibi olarak yetişmesini önemseyerek bu özel ve değerli günü Türk gençliğine armağan etmiştir. Çünkü; Türk gençliği bu mücadelenin şuurunda ve farkında olarak yetişecek ve bu minvâlde üzerine düşen vazifeyi hakkıyla yerine getirecektir. Bizim Türk gençliğine karşı inancımız ve güvenimiz tamdır.

Başbuğ Alparslan Türkeş’in de gençliğimiz için ifade ettiği bir sözünü de hatırlatmak yerinde olacaktır. Şöyle demiştir: “Türk devletinin zinde yenilmez hayat gücü ve Türk Milletinin teminatı gençliktir.” Başbuğumuz da tıpkı Mustafa Kemal Atatürk gibi Türk gençliğine büyük bir ehemmiyet vermekte onların istikbâlini önemsemektedir. Şu an bizler de bu şuurla hareket ediyor yetişen genç nesil için müreffeh yarınlar hazırlamaya gayret ve özen gösteriyoruz.

Gençlerimizi yarının sorumluluğunu üstlenebilecek potansiyelde, bilgili, kültürlü, ahlaklı, manevî değerlere sahip, liyakat sahibi, Türklük gurur ve şuurunda, erdemli, adeletli, dürüst, ailesine ve vatanına hayırlı, idealist bir şekilde yetiştirmek bizlerin en temel millî vazifesidir.

Mustafa Kemal Atatürk: “Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır.” bu sözüyle gençlere ne denli güvendiğini ve Cumhuriyet’i emanet ettiği gençlikten ümitvar olduğunu ifade etmiştir. Bizler de Milliyetçi-Ülkücü Hareket olarak, çağları aşan ufkuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı bu kurtuluş meşalesini ilelebet payidar kılmak ve ümidim dediği Türk gençliği üzerinde millî vazifemizi gerçekleştirmek için dâima teyakkuzda ve millî şuurda olacağız. Onlar için atılacak hiçbir adımdan geri durmayacak, bu konuda taviz vermeyeceğiz.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın 102. yılını idrak ettiğimiz bu günün yıldönümünde başta bu güzel ve anlamlı günün armağan edilmesi ile şerefyâb olan Türk gençliğimizin ve aziz Türk milletimizin bayramını kutluyor, gençliğimizin Türklük bilinciyle, ilimle, kültürle, fenle, vatan, millet ve bayrak sevgisiyle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmalarını en kalbî dileklerle temenni ediyorum.

Samsun’da başlattıkları kurtuluş mücadelesiyle, bizlere mukadderatımızın şekillendiği bu mukaddes vatanı emanet eden başta ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadelenin kahramanlarına Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını şükran, minnet ve saygıyla anıyorum. Makamları cennet, ruhları şâd olsun.

Ümidimiz, GENÇLİĞİMİZ yükselerek var olsun.
Müreffeh yarınlar onların olsun.

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE.” İfadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.