Site Rengi

DOLAR 32,5258
EURO 34,7745
ALTIN 2.493,08
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 24°C

Başkan Kadir Bıyık’tan Kurtuluş Yıl Dönümü Mesajı

Başkan Kadir Bıyık’tan Kurtuluş Yıl Dönümü Mesajı
16.09.2021
A+
A-

Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, Çifteler’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

“17 Eylül 1921 Şanlı ordumuz ve vatansever milletimizin emsali görülmemiş kahramanlık örneği sergileyerek kurtuluş zaferiyle taçlandırdığı Sakarya’mızın ayağa kalktığı gündür” diyen Başkan Bıyık, kurtuluş günü dolayısıyla yayınladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“17 Eylül Çiftelerimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümü, bayraklaşan halkımızın bağımsızlığını haykırdığı gündür.

Yurdumuz işgal altında iken, Yunan kuvvetleri 1921 yılının Mayıs Ayında Kırkkız çalında karargâh kurmuşlar, TürkmenMecidiyeki köylülerimize işkenceler yapmaya başlamışlardır. Türkmen köylülerimiz gözlerini kırpmadan Yunanlılarla çarpışmaya girişmişler bunun sonucunda da Türkmen Köylüler Çiftelerimize doğru geri çekilmişlerdir. Sakaryabaşı, Sarıkayalar üstünden dürbünle çarpışmaları izleyen Kozanlızade Abdurrahman Ağa, gelenleri adamlarının yardımı ile araziye gizlemiştir. Bu bölgede kısa süre top ateşine tutulan Yunan kuvvetleri Kırkkız çalından geri çekilmişlerdir. Çifteler’e gelen bir tabur Yunan askeri, Kurban Bayramının birinci günü Sakarya üzerinden geçerek doğu yönüne gitmiştir. Çifteler köyünde Yunan Subayları 34 gün kalmışlardır. 17 Eylül 1921 de II. süvari alayı tarafından Çiftelerimiz Yunanlıların işgalinden kurtarılmıştır.

Çifteler halkı, kahraman ordumuzla birlikte makus talihimizi değiştirmiş, küllerinden yeniden doğmuştur. Aziz milletimiz vatanına, bayrağına, bağımsızlığına kasteden hiç bir düşmana geçit vermemiş asla da vermeyecektir! Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; Türkiye halkı, asırlardan beri hür ve bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı bir yaşama gereği saymış bir milletin kahraman evlatlarıdır. Bu millet, bağımsızlıktan uzak yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.

Çiftelerli hemşehrilerim; Askeri birliklerin maaşını, yemeğini karşılayan, halkına kol kanat geren, kahramanca mücadele eden Kozanlızade Abdurrahman Ağa’dır. Şehit Soner Özübek’tir, Şehit Cemal Ateş’tir, Şehit Özcan Karabacak’tır, Şehit Osman Genç’tir, Şehit Fatih Dalgıç’tır, diğer şehitlerimizdir. Çiftelerli hemşehrilerim Mustafa Kemal’dir.

Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Devletimizin bölünmez bütünlüğü için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, şanlı Çiftelerimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılını gururla kutluyorum.

Sakarya’mızın bağrından doğan, vatan sevgisini kendilerine şiar edinmiş hemşehrilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Ne mutlu Türküm diyene!
Ne mutlu Eskişehirliyim diyene!
Ve ne mutlu Çiftelerliyim diyene!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.