Site Rengi

DOLAR 32,3484
EURO 35,0098
ALTIN 2.329,81
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Başkan Küpeli Bulgaristan Ticaret Ataşesi ile Görüştü

Başkan Küpeli Bulgaristan Ticaret Ataşesi ile Görüştü
06.07.2021
A+
A-

BAŞKAN KÜPELİ’DEN BULGAR SANAYİCİLERE YATIRIM DAVETİ
Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği Ticaret
Ataşesi Svetoslav Kirkov’u ağırlayan Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, Bulgar sanayicileri Eskişehir OSB’ne yatırım yapmaya davet etti.

Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Svetoslav Kirkov, Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’yi ziyaret etti. Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleşen görüşmede Bulgaristan ve Eskişehir arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda atılması gereken adımlar değerlendirildi.

İş birliğini artırmalıyız

Toplantıda konuşan Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, komşu iki ülkenin birçok konuda ortak hareket etmesine karşın bunun ticarete pek fazla yansımadığını aktardı. Türkiye-Bulgaristan iş hacminin yaklaşık 5 milyar dolar seviyelerinde olduğunu Eskişehir ile Bulgaristan arasındaki ticaret hacminin çok düşük olduğunu belirten Başkan Küpeli, dış ticaret hacminin en az 10 milyar dolara çıkartılması gerektiğini, karşılıklı olarak ticareti artırmanın yolunun bire bir temas sağlamaktan geçtiğini söyledi. İş birliği yapılabilecek sektörleri tespit edip ve bu yönde adım atabileceklerini belirten Küpeli, her iki tarafın iş camiasını ve sanayicilerini bir araya getirerek iş birliği zemini oluşturabileceklerini dile getirdi.

Eskişehir’e yatırım daveti

Gerçekleşen görüşmede Eskişehir OSB hakkında bilgi veren Başkan Küpeli, Bulgar sanayicileri Eskişehir’e yatırım yapmaya davet ederek şunları söyledi:

“Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi 31,1 milyon metrekare büyüklüğü ile Türkiye’nin 2. büyük OSB’si. Organize Sanayi Bölgemizde toplam 669 firma bulunuyor. Bunlardan 566 tanesi üretimde halinde, Toplam çalışan sayımız 45 bin 200 kişi. Eskişehir OSB sağladığı pek çok avantajla cazip bir bölge. Eskişehir’deki 43 yabancı sermayeli firmanın 31 tanesiEskişehir OSB’de üretim yapıyor. Ancak Bulgaristan menşeili yatırımcımız ne yazık ki yok. Bulgar sanayicileri Eskişehir’e, Eskişehir OSB’ne yatırım yapmaya davet ediyorum. BizlerEskişehirli sanayiciler olarak ayrıca Bulgaristan’a gidip oradaki iş insanlarına, sanayicilere tecrübelerimizi paylaşmaya hazırız.

Türkiye’deki ikinci ziyaret Eskişehir OSB’ne

Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Svetoslav Kirkov ise Ankara’dan sonra ikinci ziyareti Eskişehir’e gerçekleştirdiğini aktararak, önümüzdeki dönemde temasları artırmayı planladıklarını söyledi. Kirkov, Türkiye ile Bulgaristan arasında dengeli bir ticaret hacminin olduğunu, 5 milyar dolar civarında olan ticaret hacmini kendilerinin de öncelikle 10 milyar dolar seviyelerine çıkarmak istediklerini aktardı. Eskişehir ile Bulgaristanın ticaret hacminin az olduğunu, ancak artırılabileceğini belirten Kirkov, ticaret hacmini geliştirmek için hem Bulgaristan’da hem de Eskişehir’de ortak toplantılar yapılması için destek vereceklerini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.