Site Rengi

DOLAR 32,3266
EURO 35,0730
ALTIN 2.302,01
BIST 9.039,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Belarus Heyeti Başkan Güler’le Bir Araya Geldi

Belarus Heyeti Başkan Güler’le Bir Araya Geldi
18.11.2021
A+
A-

Belarus Grodno Belediye Başkanı, Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Viktor Rybak ve beraberindeki heyet, ETO’da toplantı gerçekleştirdi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Belarus’un Grodno kentinden Eskişehir’e gelen heyet, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’i ziyaret etti. Gerçekleştirilen görüşmede yatırım ve çeşitli alanlarda işbirliği fırsatları değerlendirildi.

Eskişehir Ticaret Odası tarafından sürdürülen uluslararası işbirlikleri tüm hızıyla sürüyor. ETO üyelerinin değer katan işbirlikleri kurması amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında, Belarus’un Grodno kentinden Eskişehir’e gelen heyet, Eskişehir Ticaret Odasına konuk oldu. Grodno Belediye Başkanı Goy Meçislav Bronislavoviç, Grodno Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sarosek Miroslav Edmundoviç, BelarusCumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Viktor Rybak ve çeşitli özel sektör ve kamu kurumu temsilcilerinin konuk olduğu toplantıya, ETO Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Şartlar, Emre Demir ve Metin Öztürk ile ESO Yönetim Kurulu Üyesi Gürhan Albayrak da katıldı.

İşbirliği fırsatlarını değerlendirmeliyiz

Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Belarusheyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. İkili işbirliklerinin tanışmayla başlayacağını belirten Güler, bu kapsamda Belediye, Oda, kamu ve özel sektör temsilcileriyle bir araya gelmenin önemine vurgu yaptı. Ayrıca Eskişehir’in Belarus Cumhuriyetiyle artan iş hacmine dikkati çeken Güler, kentin çok önemli yatırımcılarının Belarus’ta başarılı çalışmalar yürüttüğünün altını çizdi.  Geçen sene de BelarusCumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Viktor Rybak’ıağırladıklarını hatırlatan Güler, 1.5 miyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmanın önemine vurgu yaptı.

Büyükelçi Rybak: Eskişehir önemli ortak

Büyükelçi Rybak Eskişehir Ticaret Odasında her işbirliği sürecinde çok sıcak karşılandıklarını belirten BelarusCumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Viktor Rybak, Başkan Güler ve ETO yönetimine teşekkür etti. Eskişehir ile Grodno’nunsıcak ilişkilere sahip olduğunu belirten Rybak, Başkan Güler’in altını çizdiği 1.5 milyar dolarlık karşılıklı ticaret hedefine katıldığını, bu hedefe ulaşmak için yapılması gerekenleri istişare etmek üzere masada olduklarını belirtti. Bu kapsamda Eskişehir Ticaret Odası üyeleriyle çalışmak istediklerini belirten Rybak, iki ülkenin de son derece önemli işbirliği alanlarına sahip olduğuna dikkat çekti. Bununla birlikte sürdürülebilir ilişkiler için sadece ekonomik işbirliği değil, kültür ve eğitim alanlarında da işbirliğinin önemini vurgulayan Rybak, bu nedenle bu heyetin Eskişehir’de olduğunu belirtti.

Grodno Belediye Başkanı: ilişkiler karşılıklı olmalı

Toplantıda söz alan Grodno Belediye Başkanı Goy MeçislavBronislavoviç, Türkiye ile Belarus’un son yıllarda gelişen ilişkilerinin her alana yansıdığını belirtti. Bu kapsamda Belarus’un en önemli ihtiyaçlarından birinin Türk ürünlerine aracısız ulaşmak olduğunu değerlendiren Başkan Bronislavoviç, bu amaçla Grodno kentini temsilen yakın ilişkiler içinde oldukları Eskişehir’de bulunduklarına vurgu yaptı. Grodno’da yatırım ve ticaret alanlarında sağlanan kolaylıklar hakkında da bilgi veren Başkan Bronislavoviç ve Grodno heyeti, Eskişehir ve ETO üyeleri hakkında detaylı bilgi aldılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.