Site Rengi

DOLAR 32,5230
EURO 34,8079
ALTIN 2.434,34
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

DSP Genel Başkan Yardımcısı Tambova’dan Sağlık Ocağında Yaşanan Olayla İlgili Açıklama

DSP Genel Başkan Yardımcısı Tambova’dan Sağlık Ocağında Yaşanan Olayla İlgili Açıklama
10.08.2020
A+
A-

Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, geçtiğimiz günlerde Kırmızıtoprak Âile Sağlık Merkezi’nde bir akademisyen ve kızı ile iki aile hekimi arasında yaşanan fiziksel şiddet olayı ile ilgili bir açıklamada bulundu.

DSP’li Tambova açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Eskişehir’de bir mahallemizin sağlık ocağında görevli aile hekimlerimize karşı yapılan fiziki ve sözlü şiddet içeren saldırıyı üzüntüyle karşıladığımı belirtmek isterim. Olayların mahiyeti ne olursa olsun, meselelerimizi zor kullanarak çözebileceğimiz anlayışının giderek toplumun her kesimde kanıksandığı ve hatta meşrulaştırıldığının daha da vahim bir toplumsal sorun haline geldiğini de dikkate almamız gerekiyor. Gereçlerimiz makul bile olsa hakkımızı savunmanın medeni ve hukuki yolları zaten mevcuttur. Sonuçta bu ülke kanunlarla yönetilen ve mağduriyetlerimizi çözmekle yükümlü mahkemeleri olan bir hukuk devletidir. Özellikle, tüm dünya gibi Ülkemizin de ağır bir salgın sürecinden geçtiği ve sağlık çalışanlarımızın çok ağır şartlarda emek verdiği düşünülürse; maruz kaldıkları bu haksızlıklar, onların mesleklerine olan inançlarını ve çalışma azimlerini olumsuz yönde etkileyebileceğini de unutmamak gerekir. Sonuçta sağlık hizmeti de direk insan odaklıdır. Bizler hekimlerimiz ve sağlık personelimizi keyfi ya da anlık öfke halimize göre kolayca kırıp dökeceğimiz, şiddet mağduru yapabileceğimiz yönünde genel bir algı yaratırsak, onların da insani olarak yaşayacağı hayal kırıklığı dolayısıyla, çalışma şevkini büyük ölçüde zedeleyebiliriz.

Şiddet! Hangi gerekçeyle, kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın hiç bir zaman sorunları çözmemiş, bilakis artırmıştır. Dolayısıyla, âile hekimlerimize yapılan bu saldırı kabul edilemez.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.