Site Rengi

DOLAR 32,5139
EURO 34,9434
ALTIN 2.435,50
BIST 9.792,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C

DSP Genel Başkan Yardımcısı Tambova’dan ‘Zam’ Açıklaması

DSP Genel Başkan Yardımcısı Tambova’dan ‘Zam’ Açıklaması
03.01.2022
A+
A-

Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, yılbaşıyla birlikte gelen zamlar için bir mesaj yayınladı.

Tambova yayınladığı mesajda: “

2022 yılının; ülkemize ve dünyaya, sağlık ve refah getirmesi en büyük temennimizdi. Ancak, yeni yıla girmiş olduğumuz ilk saatten itibaren, başta elektrik olmak üzere; enerji, doğalgaz ve akaryakıt gibi, bütün temel tüketim kalemlerine yapılan yüzde yüzlük fiyat artışları, ekonomik anlamda zaten dar boğazda olan vatandaşlarımız için adeta eziyete dönüşmüştür. Ne yazık ki! Yeni yıl müjdelerle değil, zamlarla gelmiştir.

Konutla birlikte, sanayi için de uygulanacak olan zamlı elektrik tarifesi, üreticiyi de zorlayacak ve istihdam gücümüzü zayıflatacaktır. Bu korkunç ekonomik tablo, artık sürdürülebilir olmaktan çıkmış ve günü birlik tedbirlerle;doların düşüşü üzerinden yaratılmaya çalışılan pozitif yönlü algı da sonuç vermemiştir.  İktidar, artık ekonominin kötü gidişini gizleyecek bir formül bulamamakta ve bütün bu olumsuzluklar vatandaşta güven erozyonuna neden olmaktadır.

Seçmen nezdinde; var olan bu siyasi yapının, günden güne güven kaybettiği artık gizlenemeyen bir gerçekliktir ve kamuoyu araştırmalarına da yansımaktadır. Burada, rahmetli Demirel’in “mutfaktaki tencere, ne iktidarlar devirmiştir” sözünü hatırlatır ve iktidarları; gerçekten, tenceredeki aşın belirlediğinin de tarihsel bir gerçeklik olduğunun altını çizmek isterim.

Gelinen noktada; muhtemel bir erken seçimin kaçınılmaz olacağı ve muhalefet bloğunun, bu duruma karşı acilen yapıcı bir eylem geliştirmesi gerektiğini vurgulamakta yarar görmekteyiz. Özellikle ana muhalefet partisinin, tarihsel sorumluluğu çok büyüktür ve muhalefetteki dağınıklık ve belirsizliği giderme görevini derhal üstlenmesi gerekmektedir. Zira; bu kadar savrulmuşluk içinde, aniden gelecek baskın bir seçim karşısında, muhalefet açısından başarısızlık yine kaçınılmaz olacaktır.

Sosyal medya üzerinden verilen mesajlar ve bakanlıklara yapılan baskın ziyaretlerle iktidar olmayı ummak, iyi niyetli bir beklentiden öteye gitmeyecektir. Bir an evvel, cumhurbaşkanı adayı ve seçime hangi partilerle gidileceği belirlenmelidir. Zaman, her geçen gün Türk halkının aleyhine işlemekte ve alım gücü günden güne azalmaktadır. Bu süreçte, her siyasi parti; üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli, bu vazifeden kaçınıldığı düşünülüyorsa da mutlaka yeni alternatifler üzerinde uzlaşma sağlanmalıdır.

Demokratik Sol Parti olarak ülkemiz ve milletimiz adına her türlü özverili çalışmayı yapmakla birlikte; yapıcı yaklaşımlardan kaçınmayacağımızı da bir kez daha kamuoyuyla paylaşmak isterim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.